Cultuurcentrum Brugge

Deborah Cachet

operazangeres

°1990

 

Instagram

@deborahcachet

 

website

www.deborahcachet.com 

 

prijzen
- 1ste prijs en publieksprijs New Tenuto, 2013
- 1ste prijs Concours International de Chant Baroque de Froville, 2015
- Finalist 8ste Antonio Cesti competition, 2017 
- Laureaat Le Jardin des Voix van Les Arts Florissants, 2019
- Klara Belofte van het jaar, 2020

 

Elk concert is een ‘team effort’

 

De stem is de spiegel van de emoties.Ze liegt niet en vertelt veel over een mens. Door te zingen kan je eigen emoties of die van een personage overbrengen bij het publiek. Daarom heb ik voor dit vak gekozen.

 

Sandrine Piau, Barbara Hannigan, Joyce DiDonato, Reinoud Van Mechelen… veel artiesten beïnvloeden mij. En mijn eigen stijl? Die is warm en eerlijk. Ook al breng ik stukken die door anderen gemaakt zijn en waarbij er een kader is, toch zoek en vind ik speelruimte in die dingen. Zo kan ik uitvoeringen een persoonlijke toets geven.

 

Elk concert is een ‘team effort’, een realisatie waar iedereen een stempel op drukt .Er gaat een grondige studie van de partituur aan vooraf. Pas wanneer ik inzicht heb in de muziek, ga ik aan de piano zitten en probeer ik enkele noten te zingen. Beetje bij beetje komt het werk tot stand. De laatste repetitie voor een concert is het meest opwindend, omdat je daar het gevoel krijgt dat het werk af is. Dan popel ik om dat gevoel met het publiek te delen.

 

Waar ik trots op ben? De opname van de ‘Plainte italienne’ met Les Talens Lyriques en Christophe Rousset. Tijdens de opname gaf Christophe me zo veel zelfvertrouwen en inspiratie, dat ik mezelf oversteeg en een prestatie neerzette die ik niet voor mogelijk had gehouden.

 

Brugge

 

Wanneer je van de Onze-Lieve-Vrouwekerk richting Katelijnestraat wandelt en het water oversteekt, passeer je een klein poortje met een steegje. Het geeft uit op een grasplein met beluikhuisjes die uitgeven op het water en de muren van het Sint-Janshospitaal. Het is een heerlijk verborgen plek in de stad, waar ik graag zit om na te denken of om af te spreken met vrienden, als ik weer eens in de stad ben.