Cultuurcentrum Brugge

Eva Swan

dj & producer

°1988

 

Instagram
@e_vaswan

website
www.eva-swan.com

 

Alles draait om buikgevoel

 

Dj’en is een passie uit mijn kindertijd. Het heeft me altijd enorm geboeid en gaf me steevast kriebels in de buik. Ik was leergierig, wilde meer ontdekken en vooral beter worden. Inspiratiebronnen zijn er vandaag meer dan ooit: Lukas Firtzer, Charlotte De Witte, Adam Beyer... Ik luister voortdurend naar mixtapes en haal inspiratie uit hun sociale media en producties. 

 

Ik start mijn eigen sets altijd met een selectie van tracks. Tijdens het creëren houd ik verlanglijsten bij op iTunes, Spotify of Bandcamp en daaruit pluk ik de dingen die voor een evenement geschikt zijn. Alles draait om buikgevoel. De track voor de intro moet speciaal zijn, daarna kies ik de volgorde aan de hand van de key, zodat overgangen harmonisch overvloeien. Cuepunten helpen het juiste moment bepalen om te starten en te mixen, al durf ik daar tijdens een optreden van afwijken. Als een andere plaats in een nummer beter matcht, ga ik mee in die flow.

 

Producen doe ik in periodes, omdat ik na een release vaak behoefte heb aan een rustpauze. Dan maak ik mijn hoofd leeg en luister ik naar sets van collega’s. De douche en het bad zijn ideale plaatsen om inspiratie op te doen. 

 

Creatief bezig zijn, maakt me ontzettend gelukkig. Wat ‘meant to be' is, zal op mijn pad komen; daar ben ik van overtuigd. Ik ben vooral dankbaar voor wat ik mag doen. Dit werk heeft me al op tal van plaatsen in de wereld gebracht. Ik voel me oprecht een grote gelukzak.

 

Brugge

 

Naast muziek heb ik een zwak voor mode en, jawel, shoppen. Een van mijn favoriete adresjes in Brugge is Gare de Robe, een multibrandstore met een passion for fashion en Belgische labels. Ik scoor er graag outfits en vind het geweldig om zo goed mogelijk voor de dag te kunnen komen. Mooie kledingstukken doen wonderen, nietwaar?