Cultuurcentrum Brugge
Dries Segers

Mile(s)tones

Zonzo Compagnie
ma 28 apr 25
ma 28 apr '25

Een muzikale duik in de fascinerende wereld van de legendarische jazzmuzikant Miles Davis

In Mile(s)tones neem je een muzikale duik in de fascinerende wereld van de legendarische Amerikaanse jazzcomponist en -trompettist Miles Davis. Samen met een slagwerker, een pianist en een trompettist ontdek je zijn avontuurlijke manier van muziek maken. Het ene moment bevind je je in een bruisende opnamestudio, het andere moment sta je mee op het podium en ben jij één van de muzikanten.

In Mile(s)tones beleef je de fantastische mogelijkheden van improvisatiemuziek. De leden van De Beren Gieren en trompettist Bert Bernaerts zijn je ideale gidsen tijdens deze bijzondere multimediale ervaring!

"Mile(s)tones is een bijzondere productie, waarbij het jonge volkje en het oudere publiek kennis maken met jazz en een van zijn meest fascinerende figuren. Ze zuigt je onweerstaanbaar mee in de broeierige, soms beklemmende wereld van Miles. Tegelijk blijft ze voldoende luchtig." - Karel Van Keymeulen – De Standaard ★★★★

Over de makers

Zonzo Compagnie zet internationaal de trend voor muziekprojecten voor een jong publiek. Zo organiseren ze o.a. het BIG BANG Festival, een avontuurlijk muziekfestival dat door heel Europa reist. Daarnaast creëert Zonzo Compagnie ook voorstellingen die op een bijzondere manier muziek als uitgangspunt nemen. Het muziekproductiehuis betovert jong (én minder jong) publiek met intrigerende portretten van componisten als John Cage, Miles Davis, J.S. Bach, Luciano Berio, Henry Purcell, Thelonious Monk en Maurice Ravel waarbij een multimediale setup de standaard is. Zonzo Compagnie verrast ook met wonderlijke klankinstallaties.
“Onze missie is de rijkdom van de muziekwereld op een avontuurlijke manier toegankelijk maken voor kinderen” – Wouter Van Looy, artistiek leider

Credits

muziek: Miles Davis
regie en decor: Wouter Van Looy
trompet en bas: Bert Bernaerts
toetsen: Fulco Ottervanger
percussie: Simon Segers
techniek: Pat Caers
video: Johan Cosijns
kostuums: Evelyn Demaertelaere
decor: Luc Cools