Cultuurcentrum Brugge
Yuri van der Hoeven

Terminator Too

Robbert Vervloet & De Studio
ma 7 okt 24 - di 8 okt 24
ma 7 okt '24
-
di 8 okt '24

In Terminator Too dompelen Robbert en Kaspar zich vol overgave onder in de wereld van Hollywood-blockbusters.

In een kelder, volgestouwd met kostuums, kartonnen figuren en knotsgekke attributen creëren Robbert en Kaspar hun eigen superheldendom. Tegelijk ontrafelen ze de stereotiepe mechanismen van het medium film.
Met zelfgemaakte special effects, kostuums uit cornflakesdozen, fragmenten uit populaire (actie)films, spectaculaire gevechtschoreografieën en een vers gecomponeerde soundtrack spelen ze de hoofdrol in hun eigen film. Ze amuseren zich te pletter in hun ultieme vlucht uit de realiteit. 
Maar gaandeweg groeit de spanning en onderhuids schuilt een grimmige ondertoon.

Terminator Too toont het perspectief van twee volwassen mannen die op haast maniakale wijze blijven vasthangen aan de helden van hun jeugd, maar niet steeds helemaal 'in touch with reality' zijn.

Terminator Too is een ode aan de fantasie, een uitnodiging tot ongebreidelde creativiteit, vol humoristische referenties aan de hedendaagse beeldcultuur. Maar ondertussen vraag je je af: wie zijn die mannen in die kelder? En waarom sluiten ze zich af van de buitenwereld?

"De charme van deze publiekslieveling is dat hij het spelplezier en de ongebreidelde creativiteit laat primeren, zodat de voorstelling voortdurend je eigen verbeelding triggert." - (Gilles Michiels - De Standaard ****)

Over de makers


Theatermaker Robbert Vervloet is huisartiest bij De Studio en speelde o.a. bij tg Elektra, fABULEUS, hetpaleis, Het Kwartier, Tuning People en Laika. Op tv was hij te zien in reeksen zoals ‘Loslopend wild’, ‘Gevoel Voor Tumor’ en ‘Buck’. Momenteel is hij te zien in het 2de seizoen van ‘F*** You Very, Very Much’.


Muzikant/acteur Ephraïm Cielen is vaste muzikant in o.a. het Ellen Schoenaerts Kwartet. Daarnaast maakte en maakt Cielen muziek bij voorstellingen van o.a. Laika, Het nieuwstedelijk, Frieda, FroeFroe, Studio Orka, One Trick Pony, BRONKS, fABULEUS, Pantalone, Tg Elektra en verschillende jonge makers. Hij coacht en werkt samen met o.a. Sofie Palmers en speelt solo onder de naam Ephy.


Kaspar Schellingerhout studeerde af aan de Toneelacademie Maastricht. Hij is acteur, muzikant en geluidsontwerper en maakt deel uit van de vaste makersgroep van Muziektheatergezelschap Orkater in Amsterdam. Hij speelde o.a. bij Stichting Troubleman, Het Ro Theater, Het Zuidelijk Toneel, hetpaleis, De Nwe Tijd, Orkater, Firma Mes en Het Nationale Theater. Daar maakte hij samen met acteur/maker Sadettin Kirmiziyüz de voorstelling ‘Citizen K.’, die werd geselecteerd voor het Theaterfestival 2019. In Vlaanderen was hij te zien in ‘King Lear’ (hetpaleis/Het Zuidelijk Toneel) en ‘Niets’ (hetpaleis/De Nwe Tijd).

Credits

concept: Ephraïm Cielen en Robbert Vervloet
spel: Robbert Vervloet en Kaspar Schellingerhout
dramaturgie: Ruth Mariën
eindregie: Michai Geyzen
choreografisch advies: Karolien Verlinden
techniek: Nick De Keyser en Zeno De Bruyn
scenografie: Tom Jespers
kostuum: Marie Dries
muziekdramaturgie: Adriaan Van Aken
productie: De Studio in coproductie met tg Elektra, C-Mine en de Warande I.s.m. Het Nieuwstedelijk, Laika en hetpaleis