Cultuurcentrum Brugge
Eva Bomert

HARDKOOR

Naomi Velissariou / Theater Utrecht & Nederlands Kamerkoor
vr 4 apr 25 20:00 - 21:30
vr 4 apr '25
20:00 - 21:30
  • vr 4 apr '25
    20:00 - 21:30
    MaZ - Magdalenastraat 27

“I am not being burned out at home. I am at home burning out my doubts.”

Een alleenstaande moeder en kunstenaar trekt zich een jaar lang terug uit het openbare leven. Vanuit de stilstand van haar burn-out, levert ze een gevecht met de tijd en haar buitensporige zelfkritiek. Een persoonlijke uitputtingsslag in taal, muziek en beweging die finaal uitmondt in radicale zelfliefde. 

HARDKOOR is een stand-up tragedy concert op techno, triphop en koormuziek. De snoeiharde taal van Naomi Velissariou wordt versneden met een muzikale compositie die de grenzen aftast tussen akoestische en elektronische muziek. Deze is geschreven door Joost Maaskant en Frank Wienk, en wordt uitgevoerd door drummer Jens Bouttery en het NKK.

HARDKOOR vindt plaats in een decor dat door ontwerper Boris Acket wordt omschreven als een “brutalistische techno-tempel": een modulaire installatie van licht- en geluidstechniek, met een bijzondere rol voor de stemmen van het koor. Aan het einde van de rave van HARDKOOR neemt een lokale DJ voor een uur het stokje over.

Over Naomi Velissariou

Naomi Velissariou is een Grieks-Belgische regisseuse, schrijfster, actrice en performancekunstenaar. In haar werk staat de notie van 'lijden' centraal, meer bepaald het lijden van vrouwelijke personages zowel in de klassieke tijd als in de huidige beeldcultuur. In het seizoen 2022-2023 maakte ze bij Toneelhuis, Theater Utrecht en Orkater de voorstelling Atropa, een intersectionele tragedie op techno and trap naar de tekst van Tom Lanoye. De voorstelling was te zien in onze Stadsschouwburg. Naast haar eigen werk als theatermaker, speelt Naomi ook als actrice in theater, film en televisieseries. Recent kon je haar nog aan het werk zien in Het smelt, het geprezen regiedebuut van Veerle Baetens.

Credits

concept, regie, tekst en performance: Naomi Velissariou 
muzikale compositie: Joost Maaskant en Frank Wienk
muzikale regie: Frank Wienk
drums, percussie en live electronics: Jens Bouttery 
zang: het Nederlands Kamerkoor
decor en licht: Boris Acket 
kostuums: MAISON the FAUX
outside eye: Benjamin Abel Meirhaeghe
regieassistent: Lindsy Dias