Cultuurcentrum Brugge
Phile Deprez

Orfeus

LAZARUS & Flat Earth Society / Koen De Graeve
di 4 feb 25 20:00 - 22:10
di 4 feb '25
20:00 - 22:10
  • di 4 feb '25
    20:00 - 22:10
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29

“Moge iedereen sterven van genot. Of van sublieme gehoorschade. Of van verveling.”

Voor het drieduizendste jaar op rij probeert Orfeus de dood van zijn geliefde Euridice ongedaan te maken. Een reis naar de onderwereld waarin hij – om de tijd te doden – overdreven openhartig de inzichten deelt die hij al die tijd verzamelde.

In Orfeus exploreert Koen De Graeve de uitersten van de menselijke vindingrijkheid in een van beelden barstende woordenstroom die verwondert en verwart, prikkelt en ontroert. Een hilarische wanhoopspoging, opgestuwd door het vijftienkoppige Flat Earth Society, gedoemd om te mislukken.

“Bezield in elke vezel. Koen De Graeve treedt als Orfeus de waanzin tegemoet in deze knetterende theatertrip.” – De Standaard

“Het eigenlijk stuk meandert langsheen de mythe, maar is vooral een soort fabelachtig fundament waarop De Graeve zijn teleurstellingen, twijfels, liefdesverklaringen, schuldgevoelens en dromen bouwt. Hij doet dat met veel brute kracht en veel tedere poëzie. Het resultaat is hartstochtelijk, genereus theater.” – Knack Focus ★★★★

Credits

tekst en spel: Koen De Graeve
livemuziek: Peter Vermeersch en Flat Earth Society
coproductie: Perpodium

geluid: Laurens Ingels
licht en beeld: Jasper Vanhalle en Bas Banen
met de steun van de Tax Shelter-maatregel van de Belgische Federale Overheid


Flat Earth Society Orchestra (FES) is: Peter Vermeersch (compositie, klarinet en electronix), Michel Mast (tenor saxofoon), Benjamin Boutreur: alt saxofoon en klarinet), Bruno Vansina (bariton saxofoon en klarinet), Bart Maris (trompet), Pauline Leblond (trompet), Peter Delannoye (trombone), Marc Meeuwissen (trombone), Berlinde Deman (tuba), Martí Melià Margañon (klarinet en bas saxofoon), Teun Verbruggen (slagwerk), Peter Vandenberghe (klavieren en electronix), Kristof Roseeuw (contrabas), Frederik Leroux-Roels (gitaar en banjo) en Wim Segers (marimba/slagwerk)