Cultuurcentrum Brugge
Bart Grietens

Plock!

Grensgeval
zo 22 sep 24
zo 22 sep '24
  • zo 22 sep '24
    14:00 - 14:55
    MaZ - Magdalenastraat 27
  • zo 22 sep '24
    16:00 - 16:55
    MaZ - Magdalenastraat 27
Een voorstelling voor iedereen die wel eens buiten de lijntjes zou willen kleuren.

Jacob probeert het schilderij van zijn grote voorbeeld Jackson Pollock na te maken. Maar hoe krijgt hij de juiste vlek op de juiste plek? Moet hij de verf druipen, gieten, spatten, smijten? Werken met kwasten of stokken of volledige potten? Zijn hele lichaam gooit hij in de strijd. Maar hoe hij ook draait, springt, rolt of zweeft, zijn schilderij lijkt niet op het origineel.

Plock! is beeldend circus- en geluidstheater dat alle zintuigen prikkelt. Met brommende verfpotten, gekleurde geluiden, dansende verf en een acrobatische schilder.

Een voorstelling voor iedereen die wel eens buiten de lijntjes wil kleuren.

Over de makers

​Hanne Vandersteene en Mahlu Mertens vormen samen de artistieke kern van Grensgeval. Ze studeerden beiden aan de toneelacademie Maastricht. Hanne verdiepte zich verder aan het KASK en Mahlu doctoreerde als onderzoeker Engelse literatuur aan de Universiteit Gent en publiceerde in 2019 haar dichtbundel Ik tape je een bed bij uitgeverij De Zeef. Binnen het circus vonden ze een taal voor hun verbeelding.

Ze werken aan een eigenzinnig en herkenbaar oeuvre dat circus samenbrengt met andere kunstvormen en injecteert met een dosis anarchie, poëzie en punk. Op het podium bouwen ze een wereld waar het publiek middenin zit en bij momenten zelfs actief deel van uitmaakt.

Grensgeval staat voor artistieke en inhoudelijk betekenisvolle performances die door de fysieke, sensorische, beeldende taal toch breed toegankelijk blijven. De voorstellingen bereiken dan ook een divers publiek, zowel in leeftijd als in (culturele) achtergrond, in binnen- en buitenland. Zo speelde Grensgeval o.a. in Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Tsjechië, Ierland, Engeland, Schotland, Oostenrijk, Denemarken en China.

Credits

concept en regie: Hanne Vandersteene en Mahlu Mertens
spel, acrobatie: Jakob Lohmann, Raff Pringuet en Matthis Lorenz 
geluidsconcept: Stijn Dickel (Aifoon vzw)
kostuumontwerp: Sofie Rosseel
dramaturgie: Mieke Versyp
lichtontwerp: Jeroen Doise en Saul Mombaerts
techniek: Cecilia Rosso en Lennert Carmen
productieleiding en tourmanagement: Suzanne Hendrikse
met steun van de Vlaamse overheid, De Grote Post, Dommelhof/Theater op de Markt, Circuscentrum, De Kopergietery, aifoon vzw, Via Zuid en Stad Gent