Cultuurcentrum Brugge

Vienielmobiel, een zomerevent op Brugse pleintjes

Het wegvallen van Moods! heeft een leemte nagelaten in het aanbod van zomerevenementen in Brugge. Zonder dit festival te willen vervangen of nieuw leven in te blazen, wordt met Vienielmobiel een kleinschaliger alternatief geboden.

 

Peter Roose en Koen Larnout, ervaren DJ's van onder meer de Nostalgia namiddagen in de Koninklijke Stadsschouwburg, draaien gedurende acht zomeravonden muziek op diverse pleintjes in Brugge. Ze doen dat vanop een mobiele DJ boot die ingebouwd is in een oude brandweerwagen. Schepen van Cultuur Nico Blontrock: “Het doel van de muziek is om een omgeving te scheppen waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten, iets drinken en een dansje inzetten. De beoogde sfeer is die van een zuiderse pleintje en niet van jongerenfestival. De muziekkeuze zal die sfeer ondersteunen: de muziek zal zowel retro zijn als hedendaags maar telkens binnen de opgelegde geluidsnormen.”

 

De organisatoren zorgen voor sfeerverlichting. De bedoeling is dat het initiatief kleinschalig blijft en vooral de Bruggelingen aanspreekt. Er wordt gemikt op maximum 250 bezoekers per avond.

 

Timing en locaties

 

Telkens van 19.00 tot 23.00 uur:

-      Dinsdag 9 juli: kerkplein Christus Koning;

-      Woensdag 10 juli: Markt Zeebrugge;

-      Dinsdag 16 juli: Pastoor Verhaegheplein Ver-Assebroek;

-      Woensdag 17 juli: Sint Lenardstraat Dudzele;

-      Donderdag 8 augustus: Bilkske/Kazernevest;

-      Vrijdag 9 augustus: Sebrechtspark;

-      Vrijdag 23 augustus: Sint-Annaplein

-      Zaterdag 24 augustus: Sentillenhof