Cultuurcentrum Brugge

Bloemlezing Patricia Lasoen

Dit seizoen wordt het Brugse plein dat tussen de Biekorf theaterzaal en de gelijknamige hoofdbibliotheek ligt vernoemd naar Patricia Lasoen.

Stadschrijfster Lara Taveirne, die eerder ook een jaar lang haar naam mocht geven aan dit plein, leefde een zomer lang met en in de poëzie van Patricia Lasoen.

Een week na het voltooien van de bloemlezing, overleed de dichteres op 7 augustus 2023.

“Patricia Lasoen, maandenlang was ze bij me geweest. Steevast zat er een bundel van haar in mijn handtas. Op het perron, in bad, in bed, aan de keukentafel had ik haar bitterzoete miniatuurverhalen gelezen en herlezen. Ik hoorde mezelf aan de kinderen vragen: “Heeft iemand mijn ‘Veel ach & een beetje O’ ergens gezien?”


De bloemlezing werd voorgesteld op zaterdag 10 februari 2024 tijdens een avondvullend programma vol poëzie en muziek als ‘Ode aan Mevrouw Lasoen’.

De publicatie ‘Patricia Lasoen, een bloemlezing’ is via deze link verkrijgbaar voor 10 euro plus 2,5 euro verzendingskosten.

Oplage 500 exemplaren, 46 pagina’s met een cover ontworpen door kunstenaar Nele Carlier waarvan tot 21 juni een odetentoonstelling te zien is in Exporuimte Biekorf.

> Let op! Vergeet niet om je adres in te vullen tijdens het bestellen.