Cultuurcentrum Brugge

Oproep: SANT2024

Cultuurcentrum Brugge organiseert een nieuwe editie van SANT, de tweejaarlijkse wedstrijd en tentoonstelling actuele beeldende kunst voor Brugse kunstenaars. Met uitzondering van de vorige winnaars, kunnen alle kunstenaars die in Brugge wonen, naar school gaan/gingen of in Brugge geboren zijn, deelnemen. Er is geen leeftijdsgrens en deelnemen is gratis. 


Schrijf je in

Deelnemers stellen maximaal twee werken voor via het inschrijfformulier en bijbehorende foto’s van hun kunstwerken. We verwachten alle dossiers tegen donderdag 2 mei 2024. Download hier het reglement en het deelnameformulier.

Op basis van die inschrijvingen gebeurt een preselectie door zes juryleden. De geselecteerde kunstenaars komen hun werk op zaterdag 8 juni 2024 voor een live jury presenteren in Exporuimte Biekorf, Sint-Jakobsstraat 8, 8000 Brugge. 


Tentoonstelling

Al het voorgaande leidt tot een niet te missen tentoonstelling in de Hendrik Pickeryzaal, bovenzaal Hallen Belfort (Markt, Brugge) en dat van zondag 22 september tot en met zondag 3 november 2024. 

Op de opening van de tentoonstelling op zaterdag 21 september 2024 wordt de eerste prijs (2.500 euro) en de aanmoedigingsprijs (1.000 euro) bekendgemaakt. Het publiek kiest tot en met zondag 27 september voor de prijs van het publiek (1.000 euro). Deze wordt bekendgemaakt op donderdag 17 oktober 2024.