Cultuurcentrum Brugge

KORF is een tijdelijke en gedeelde ontmoetingsplek in het hart van de stad voor lezingen, films, workshops, concerten, livestreams, debatten en zoveel meer.

 

Partners: De Republiek, Servies, Mooov, Handmade in Brugge, Cultuurcentrum Brugge, Brugs Food Lab & Openbare Bibliotheek Brugge

 

Naaldenstraat 4 
8000 Brugge

 

De Stadsrepubliek is met KORF een nieuwe ontmoetingsplaats rijker. Tal van partners uit de buurt slaan de handen in elkaar om het voormalige cultuurcafé van de Biekorf tijdelijk om te vormen tot een gedeelde plek voor lezingen, films, workshops, concerten, livestreams, debat en zoveel meer. 

 

In De Stadsrepubliek, de buurt rond de Sint-Jakobskerk, bundelen verschillende partners sinds een aantal jaren de krachten om een creatieve wijk te ontwikkelen waar diverse stadsgebruikers elkaar kruisen. Naast een inhoudelijke samenwerking is ook het inzetten op slim ruimtegebruik één van de voornaamste doelstellingen. In dat opzicht past het activeren van het leegstaande Biekorfcafé tot een gedeelde ontmoetingsplaats. In afwachting van een verdere bestemming van dit voormalige cultuurcafé, huurt De Republiek als tijdelijke concessiehouder het pand vanaf april tot eind juni. Samen met diverse creatieve spelers uit de wijk worden de komende maanden tal van activiteiten georganiseerd. 

 

Lezingen, concerten, een debat, een prijsuitrijking, een boekvoorstelling, een filmvoorstelling,… alles kan. Digitaal als het moet, live als het (weer) kan. In eerste instantie zal de plek vooral dienst doen als studio voor opnames en livestreams, later ook als platform voor live-events. En van zodra het kan, ook met café en terras. In tijden waar het coronavirus culturele en andere ontmoetingen muilkorft, willen de verschillende organisaties zo een krachtig signaal geven door tijdelijk een nieuwe ontmoetingsplaats te activeren. 

 

Updates van het programma zijn binnenkort te vinden op de diverse websites van de partners.

 

 

KORF

Pop-up 16 april - 30 juni 

Naaldenstraat 4

8000 Brugge

Partners: De Republiek, Servies, Mooov, Handmade in Brugge, Cultuurcentrum Brugge, Brugs Food Lab & Openbare Bibliotheek Brugge