Cultuurcentrum Brugge

Safer cities: een nog veiligere stad

Safer Cities is een internationaal programma van Plan International om de strijd aan te gaan tegen grensoverschrijdend gedrag. Het doel is ervoor zorgen dat iedereen zorgeloos kan genieten van de openbare ruimtes in Brugge. Heb je grensoverschrijdend gedrag ervaren of voelde je ergens onveilig? Meld dit dan volledig anoniem op het online platform van Safer Cities en help zo de veiligheid in Brugge te verbeteren.

Meld jouw ervaring

Via Safer Cities moedigt Stad Brugge je aan om ervaringen met grensoverschrijdend gedrag (zowel verbaal als fysiek) te delen. Je kunt de locatie van jouw ervaring aanduiden op een kaart en bijkomende uitleg geven over wat er is gebeurd. 

Deze informatie helpt de Stad een duidelijker beeld te vormen van de noden en knelpunten in de verschillende buurten. Op die manier kan er nog gerichter werk gemaakt worden om voor iedereen een veilig gevoel te garanderen. Het maakt het thema bespreekbaar.


Deel je ervaring anoniem via www.safercities.be en draag bij om dit onderbelichte fenomeen beter in beeld te brengen! Samen strijden we voor een nog veiliger Brugge.

Voor meer informatie over Safer Cities: www.brugge.be/safer-cities