Cultuurcentrum Brugge

Airbag Festival

7 t.e.m. 29 mei 2022

In mei 2022 heerst het accordeon opnieuw over de stad. Deze keer hijsen we accordeonvirtuoos Philippe Thuriot mee aan boord. Als gastcurator volgt hij in de voetsporen van Gwen Cresens. Het resultaat is een pittige en fascinerende staalkaart van wat het accordeon vandaag te bieden heeft in uiteenlopende genres en stijlen. Hij neemt ook een deel van het programma voor zijn rekening, waarbij hij een bijzondere voorrang verleent aan jong talent van eigen bodem.

Verder legt deze tiende editie van het internationaal accordeonfestival Airbag een focus op het Nederlandstalig (folk) repertoire, zowel in openlucht, de Koninklijke Stadsschouwburg, de spiegeltent Magic Mirrors en diverse andere locaties verspreid over de stad. En we turen ook eens over de taalgrens om een bescheiden stand van zaken op te maken van het bruisende accordeontalent in Wallonië.

We staan er niet alleen voor. Verschillende partners werken met ons samen om van deze tiende editie een breed accordeonfeest te maken dat tot ver buiten de stad zal (na)zinderen, zodat er geen twijfel over kan bestaan dat Brugge met Airbag de tweejaarlijkse metropool van het accordeon is.