D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31  

14 september t.e.m. 3 oktober 2018

« terug naar overzicht

SANT 2018

Wedstrijd beeldende kunst

Een wedstrijd beeldende kunst is een dynamisch gegeven dat editie na editie evolueert.
Zo ook Kunstsalon Sant, onze tweejaarlijkse wedstrijd voor beeldende kunstenaars die sinds halfweg jaren negentig wordt georganiseerd. De tentoonstelling krijgt dit jaar een nieuw concept, een nieuwe naam en een nieuwe look. We korten voortaan de naam af tot ‘Sant’.

De eerste editie van Sant werd georganiseerd in 1986. Tijdens de eerste vernieuwde editie in 1994 selecteerde een groep professionele, gevestigde artistieke waarden een dozijn Brugse kunstenaars met een boeiend artistiek parcours. Jonge en minder jonge Brugse goden kregen een module in de Hallenzalen waarin ze hun werk op een professionele manier presenteerden.
In de loop der jaren werden verschillende formats uitgewerkt.

Vierentwintig jaar later bouwt Cultuurcentrum Brugge de tentoonstelling op rond een oeuvrepresentatie van een verdienstelijke Brugse kunstenaar. In de editie van 2018 werkt Cultuurcentrum Brugge samen met gelauwerd en gevestigd kunstenaar Pierre Goetinck als centrale gast. De beeldhouwer en conceptueel kunstenaar stelt niet alleen zijn uitzonderlijk fascinerende werk voor, maar treedt, samen met de vier andere juryleden ook op als curator van de tentoonstelling.

De jury bestaat, naast Pierre Goetinck, uit Priscilla Bistoen - beeldend kunstenaar (fotografie) en lesgever Academie Brugge, Sylvie Crutelle - beeldend kunstenaar (fotografie, schilderkunst) en lesgever KTA, Peter Jonckheere - beeldend kunstenaar (tekenen, schilderen & grafiek), zelfstandig grafisch ontwerper en jarenlang jurylid Academie Brugge en Jacqueline Vanlandschoot - beeldend kunstenaar (3D, tekenen, schilderen), oud-lesgever keramiek en beeldende vormgeving Academie Brugge.

Met uitzondering van de vorige winnaars, kan iedereen deelnemen die in Brugge woont, in Brugge school loopt/liep of in Brugge geboren is. Er is geen leeftijdsgrens en deelnemen is gratis.

Deelnemers stellen hun, maximum twee, werk(en) voor via het inschrijfformulier en bijhorende foto’s van hun kunstwerken. We verwachten alle inschrijven tegen vrijdag 27 april 2018 met een ingevuld deelnameformulier dat beschikbaar is via sant@brugge.be of www.ccbrugge.be/sant.

Op basis van die inschrijvingen gebeurt een preselectie door vijf juryleden.
De geselecteerde kunstenaars, komen hun werk op zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018 voor een live jury verdedigen in Daverlo.

Al het voorgaande leidt tot een niet te missen tentoonstelling in de Hendrik Pickeryzaal (Stadshallen) en dat van vrijdag 14 september tot en met woensdag 3 oktober 2018.

Deadline inschrijvingen: 27 april 2018

14 september t.e.m. 3 oktober 2018
Prijs
gratis
Locatie
Hallen Belfort
Markt 7
8000 Brugge