Cultuurcentrum Brugge
Jostijn Ligtvoet

BRICK

Samuel Bey
wo 29 mei 24 19:00 - 20:00
wo 29 mei '24
19:00 - 20:00
  • wo 29 mei '24
    19:00 - 20:00
    Spiegeltent Magic Mirrors - Kruisvest

Bruggeling Samuel Bey combineert zijn passie voor circus met die voor objectdesign en uitvindingen. In ‘BRICK’ vormen bakstenen het centrale gegeven. Beetje stoffig, stevig én fragiel maar als hoekstenen van onze samenleving. De basis voor het bouwen van een huis, een thuis. De artiest balanceert tussen dolle bouwvakker, verstrooide professor en virtuoze performer.



 

Ben je wat je bouwt? Of ben je ook veel meer  dan dat?

 

In ‘BRICK’ vormen bakstenen het centrale gegeven. Simpele, rode bakstenen. Beetje stoffig, stevig én fragiel. Maar ook dragers van betekenis, als hoekstenen van onze samenleving. De basis voor het bouwen van een huis, een thuis.

 

Het personage op scène gaat aan de slag met 16 bakstenen. Hij begint ze te stapelen en iets op te bouwen. Tot hij het over een andere boeg gooit en met grote kartonnen platen aan de slag gaat. Het is een fascinerend en absurd schouwspel hoe Samuel Bey jongleert, beweegt en met deze alledaagse materialen live sculpturen creëert. 

 

Als jonge dertiger is artiest Samuel Bey niet immuun voor sociale druk en de steeds moeilijker in te lossen verwachting om een eigen huis te bezitten of te (ver)bouwen. Eén van de vereiste vinkjes voor een zogenaamd succesvol leven.  


Dit inspireerde hem tot het maken van ‘BRICK’, een boeiende voorstelling voor jong en oud. 
In 'BRICK' geeft Samuel Bey een aparte invulling aan het begrip 'bouwmarktmedewerker'. Met ingehouden lachwekkendheid en verbijsterende obsessie bouwt hij een toren van bakstenen, wat vele vragen oproept maar uiteindelijk overtuigt.

 

Samuel Bey combineert zijn passie voor circus met die voor objectdesign en uitvindingen.  
Met de productie ‘No Way Back’, zijn eerste stuk als maker, speler en medeoprichter van circusgezelschap Duo Berlingo, drukte hij een nieuwe stempel op het circusgenre. Hij blijft verder werken aan eigen producties zoals 'BRICK' en toekomstige samenwerkingen, waaronder 'BAAS' met actrice en theatermaakster Abigail Abraham.