Praktische info schoolvoorstellingen

HOE INSCHRIJVEN?
Scholen met een lotingnummer worden in volgorde van de loting op volgende dagen opgebeld:
Kleuter- en lager onderwijs: op woensdag 5, donderdag 6 en vrijdag 7 september 2018
Secundair onderwijs: op maandag 10, dinsdag 11 en woensdag 12 september 2018
(Telkens tussen 8.30 en 12.00 en 13.30 en 16.30 uur, niet op woensdagnamiddag)

Leg a.u.b. het lijstje met de gewenste voorstellingen en het juiste leerlingenaantal klaar in het secretariaat of geef daar het nummer op waar je bereikbaar bent voor overleg.

Vanaf donderdag 13 september 2018 kunnen scholen zonder lotingnummer de overblijvende plaatsen aanvragen op het nummer 050 44 30 45 (Sonja De Brouwer).


BEVESTIGING

Alle telefonische afspraken moeten vóór 28 september 2018 bevestigd zijn. Pas dan is de reservering definitief. Kies hiervoor de juiste bevestigingsformulieren.
Twee weken vóór de geplande activiteit krijg je een brief van het Cultuurcentrum met alle praktische afspraken en het lesmateriaal.

Annulering
Het is aanvaardbaar dat je met enkele leerlingen minder komt dan aanvankelijk opgegeven. Als het aantal onbezette plaatsen echter meer dan 10% van de gereserveerde plaatsen bedraagt, dan moeten die toch betaald worden. Annulering is slechts mogelijk tot 1 oktober 2018. Daarna wordt 90% van de gereserveerde plaatsen aangerekend.


BETALING
Bij aankomst noteren wij hoeveel leerlingen aanwezig zijn (leerkrachten en begeleiders komen gratis mee). Enkele weken na de voorstelling krijgt de school een factuur.


SPELREGELS
Op vraag van de theatergezelschappen mogen de leerlingen meestal pas bij het begin van de voorstelling in de theaterzaal binnen. Toch vragen wij dat alle groepen bij al onze activiteiten 10 minuten vooraf aanwezig zijn. Zo is er voldoende tijd om het juiste aantal deelnemers te noteren en om jassen en tassen in de vestiaire achter te laten.

Dank om de leerlingen voor te bereiden en te motiveren. Op deze website vind je teksten, foto's, recensies, filmpjes en vaak ook lesmappen.

Rugzakken, grote handtassen, snoep, drankjes, piepende horloges en GSM's horen niet thuis in een theaterzaal of bioscoop, tentoonstelling of workshop. We verwachten dat de leerkrachten bij hun klas plaats nemen en meewerken om de activiteit in een rustige sfeer te laten verlopen.


STUDENTEN LERARENOPLEIDING
Kleine groepen studenten uit de lerarenopleiding kunnen onze school- of filmvoorstellingen bijwonen en er eventueel een stage-opdracht aan koppelen.
Inlichtingen en reservering via sonja.debrouwer@brugge.be of T 050 44 30 45.


BUSVERVOER
Cultuurcentrum Brugge organiseert busvervoer voor Brugse scholen (kleuter- en lager onderwijs en 1ste graad secundair) die naar de theatervoorstellingen komen.
Prijs: 1 euro per leerling van kleuter- en lager onderwijs, 1,50 euro voor leerlingen 1ste graad secundair.
Belangrijk: vermeld duidelijk de juiste opstapplaats op het bevestigingsformulier en vergeet de wijkafdelingen niet.

Het Cultuurcentrum organiseert geen busvervoer voor de filmvoorstellingen, tentoonstellingen, workshops en rondleidingen.


DYNAMO OP WEG
Cultuurcentrum Brugge is via Canon Cultuurcel geregistreerd als cultuurschakel. Dat betekent dat groepen van max. 30 leerlingen tijdens de daluren gratis met De Lijn mee kunnen tot vlakbij de verschillende theaterzalen of andere locaties van het Cultuurcentrum. Lees hierover meer op www.cultuurkuur.be/dynamo


INFORMATIE
Wij proberen zo veel mogelijk voorstellingen, films en andere activiteiten te prospecteren vóór we ze in het programma opnemen. Er zijn echter ook theatervoorstellingen die al geboekt moeten worden vóór ze gemaakt zijn. Alle nieuwste informatie over de voorstellingen vind je op deze website.