Cultuurcentrum Brugge

Start Your Band met Girls Go Boom

Kamp: zaterdag 8 tot en met woensdag 12 april 2023
Toonmoment: woensdag 12 april 2023 (14.30 uur)
Theaterzaal Biekorf (Sint-Jakobsstraat 8, 8000 Brugge)
Deelname kamp: 60 euro - schrijf je hier in
Bijwonen toonmoment: gratis

Ben je tussen de 12 en 18 jaar? Altijd al in een band spelen? Wil je ook shredden als een rockster? Op het podium staan net zoals de artiesten die je bewondert? Do it yourself, baby! Cultuurcentrum Brugge en het feministisch collectief Girls go Boom slaan de handen in elkaar met ‘Start Your Band’, een muziekkamp waarin jongeren zonder muzikale ervaring meteen een band vormen.

 

In het Start Your Band-kamp, van zaterdag 8 t.e.m. woensdag 12 april, kies je je instrument, vorm je een band en ga je met een professionele bandcoach aan de slag. Repeteren, lyrics schrijven, zines maken, een bandfotoshoot organiseren, een soundcheck doen… de wereld van de rock-‘n-roll kent na deze week geen geheimen meer voor jou.

 

“Samen met een groep toffe deelnemers en onder excellente begeleiding van de crew van Girls Go Boom, sta je tegen het eind van het traject te shinen op het podium met een zelfgeschreven song. En het beste van al? Iedereen is welkom, je hoeft helemaal geen notenleer te kennen of al een instrument kunnen spelen!” aldus een zeer enthousiaste schepen van Cultuur, Nico Blontrock.

 

Gezocht!

Ben je tussen de 12 en 18 jaar, geen enkele frack ervaring in de muziekwereld maar wil je wel graag het bandgevoel ervaren? Rep je kont en schrijf je in. Start Your Band is er voor meisjes, (trans)vrouwen en non-binaire personen. Ook jongens zijn natuurlijk welkom, maar macho gedrag laten we lekker thuis.

 

Inschrijven kan via deze link. Wees snel want de plaatsen zijn beperkt!

Praktisch

Start Your Band-kamp: zaterdag 8 tot en met woensdag 12 april 2023, dagelijks van 10.00 tot 17.30 uur, Theaterzaal Biekorf, Sint-Jakobsstraat 8, 8000 Brugge
Toonmoment (gratis): woensdag 12 april 2023, 14.30 uur, Theaterzaal Biekorf, Sint-Jakobsstraat 8, 8000 Brugge

Deelname kamp: 60 euro, lunch niet inbegrepen. Wel inbegrepen: gebruik van de instrumenten gedurende het volledige festival, professionele bandcoaches, de workshops, de lessen en een professioneel toonmoment op de laatste dag.

Girls Go BOOM is een feministisch collectief en ijvert voor meer vrouwen en non-binaire personen op het podium, vooral binnen punk en alternatieve muziek. EVERYONE DESERVES A VOICE and EVERYONE DESERVES TO BE INSPIRED.

Start Your Band met Girls Go Boom

Toonmoment

wo 12 apr '23 14:30 - 16:00