Cultuurcentrum Brugge

Grazzhoppa Invites

Cultuurcentrum Brugge dompelt publiek onder in de leefwereld van multitalent Grazzhoppa tijdens Grazzhoppa Invites, van zondag 5 tot en met zondag 12 februari 2023 (diverse locaties in Brugge)

 

Multitalent Grazzhoppa is dit cultuurseizoen huiskunstenaar van Cultuurcentrum Brugge. Tijdens ‘Grazzhoppa Invites’ dompelt hij ons onder in zijn leefwereld. Grazz begon als pure hiphopartiest maar wentelde zich snel in andere werelden. Turntablist, dj en producer Grazzhoppa laat zich tijdens deze bijzondere week, van 5 tot en met 12 februari 2023, omringen door enkele unieke artiesten die een belangrijke rol spelen in zijn wonderlijk, muzikaal en beeldend universum. 

 

“’Grazzhoppa Invites’ wordt een bijzondere week waarin we eindelijk worden ondergedompeld in de wereld van een van de grootste Belgische hiphopartiesten. Hij legde de fundamenten van de huidige nationale hiphopwereld en we waren al bijzonder trots dat we hem als huiskunstenaar konden en mochten ontvangen. Dat hij ons nu ook een blik op en in zijn wereld gunt, maakt zijn huiskunstenaarschap nog meer inspirerend”, zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock.  

 

Dj Grazzhoppa (bio)

 

“Ik ben dj, meer bepaald turntablist, iemand die muziek maakt met draaitafels. De hiphopvibes van begin en midden de jaren 80 met dj’s zoals Jazzy Jay, Jazzy Jeff, Cash Money en DST hebben me het meest beïnvloed. Ik draaide eerst vooral op dj-battles of party’s. Later werd ik ook actief als beatmaker en producer, met DMC European Champion (1991) en de 3de plaats op het wereldkampioenshap ITF (1998) als grote erkenning.

 

Ik begon als pure hiphopartiest maar wentelde me snel in andere werelden. Met onder andere LOD en Rosas werkte ik samen aan theatervoorstellingen. Samenwerkingen met bands als AKA MOON en Electric Barbarian dompelden me dan weer onder in de jazzwereld.

 

Dat alles was allesbehalve een keuze. Het is de kunst die mij heeft gekozen, niet omgekeerd. Ik was gebeten door het hiphopvirus en heb nooit achterom gekeken. De hele rit voelde natuurlijk aan en ik ben die weg blijven bewandelen.

 

De waarheid gebiedt me te zeggen dat ik Brugge verliet zodra ik kon. Ik woonde snel in Brussel, Londen, Amsterdam … om de vibes in die grootsteden in me op te nemen. Hiphop ontdekte je in Londen op straat en de mix met Jamaicaanse soundsystemen was ongelooflijk krachtig en inspirerend.

 

Toch ben ik zeer vereerd dat ik uitgenodigd ben als huiskunstenaar in Brugge. Ik hoop alles dat ik heb geleerd en heb gecreëerd te mogen doorgeven in optredens met onder andere DJ Grazzhoppa’s DJ Bigband, Mo&Grazz ... en dat die concerten inspiratie geven voor toekomstige artiesten. Maar in de eerste plaats wil ik vooral ‘Good Times & Good Vibes’ aan het publiek schenken. Hiphop blijft voor mij nog altijd ‘Peace, Love, Unity’ en vooral ‘Having fun’. Much love, tot scratch.”

Dj Grazzhoppa

 

Programma

 

TALK
Zondag 5 februari 2023, 20.00 uur
KORF, Sint-Jakobsstraat 8, 8000 Brugge

Grazzhoppa’s Speak Easy #1 – Mo & Grazz

Samen met huiskunstenaar Grazzhoppa organiseert Cultuurcentrum Brugge een reeks talks in KORF onder de noemer Grazzhoppa’s Speak Easy. Twee daarvan kan je tijdens ‘Grazzhoppa Invites’ ontdekken. 

Voor de eerste in deze reeks gesprekken nodigt Grazz zijn partner (in crime) zangeres Mo uit. Ze gaan in dialoog over de samenwerking als koppel tussen vocalist en hiphop-dj in projecten als Mo&Grazz, DJ Grazzhoppa's DJ Bigband en Brussels Jazz Orchestra. Het gesprek wordt gemodereerd door MC Samoerai (bekend van het hiphop-collectief Grafgravers). 

Op vertoon van je ticket krijg je een gratis drankje aan de gezellige KORF-bar.

 

THEATER
Woensdag 8 februari 2023, 20.00 uur
MaZ, Magdalenastraat 27, 8200 Brugge

Who’s Tupac?
Jr.cE.sA.r, NNT & KVS

Thug 4 Life! Who’s the greatest? Who’s the baddest? Een talentshow, vier kandidaten, één MC en twee uur all eyez on you. Vier jonge mensen werpen zich in een strijd die balanceert tussen hemel en hel, met als motivatie de volgende Tupac worden. 

Who the f*ck is Tupac? Shame on you als je deze legendarische hiphop-ster, acteur en poëet niet kent.

 

AFTERPARTY
Woensdag 8 februari 2023, 22.00 uur
MaZ, Magdalenastraat 27, 8000 Brugge

Afterparty Who’s Tupac? by DJ Grazzhoppa

Na de voorstelling Who’s Tupac? - Jr.cE.sA.r, NNT & KVS ontvangt DJ Grazzhoppa het publiek in de MaZ met een stomende hiphop-set. Grazzhoppa begon zijn muzikale carrière in 1985. Na jaren van oefening werd DJ Grazzhoppa in 1991 ‘DMC European Champion’ en in 1998 won hij de derde prijs op het wereldkampioenschap International Turntablist Federation. Sindsdien bleef Grazz één van de leading beatmakers en producers binnen de Belgische hiphopscene. 

 

MUZIEK
Vrijdag 10 februari 2023, 20.00 uur
MaZ, Magdalenastraat 27, 8000 Brugge

Mo&Grazz

Met Mo Harcum verwelkomt Cultuurcentrum Brugge opnieuw een straffe madam. Ze had al een bijzondere carrière als danseres en actrice in de VS. Daarna trok ze met enkele Broadway-musicals naar Europa en startte ze haar zangcarrière bij Jill Scott en Zap Mama.

Bij Zap Mamma kon de prachtige r&b en gospel van Mo al even aanschuren tegen de funky hiphopbeats van dj Grazzhoppa. De confrontatie van die twee polen knetterde en flitste zowel op als naast het podium. Speciaal voor jullie, brengen ze ook hun liveband mee. Laat alles los en drijf mee op de catchy melodieën en vette hiphop grooves van Mo&Grazz.

 

BELEVINGSEVENT
Zaterdag 11 februari 2023, van 18.00 tot 22.00 uur
Exporuimte Biekorf, Sint-Jakobsstraat 8, 8000 Brugge

Project Grow 3.0 – Jamz Jamezon & DJ Grazzhoppa

Al jaren werkt Grazzhoppa samen met kunstenaar Jamz Jamezon (Jeremiah Persyn), onder andere in Project Grow. Jamz is bekend door zijn straatkunst, maar werkt ook op doek en gerecycleerd materiaal. 

Voor de volgende stap, Project Grow 3.0, gaat Jamz Jamezon aan de slag in Exporuimte Biekorf en maakt hij een nieuw in situ graffitikunstwerk op de tonen die door Grazz live ter plaatse worden gemaakt. Het publiek is welkom om langs te komen en getuige te zijn van dit uniek creatieproces. Kom langs in dit experimenteel laboratorium, dompel je onder in de beats van Grazz en wees getuige van hoe een uniek tijdelijk graffitikunstwerk tot stand in Exporuimte Biekorf.

 

TALK
Zondag 12 februari 2023, 20.00 uur
KORF, Sint-Jakobsstraat 8, 8000 Brugge

Grazzhoppa’s Speak Easy #2 – Jamz Jamezon & Grazz

Voor de tweede Grazzhoppa's Speak Easy nodigt Grazz Jamz Jamezon uit waarmee hij daags voordien Project Grow 3.0 heeft gerealiseerd. In KORF gaan ze in gesprek over hun gezamenlijke favoriete 15 vinylplaten met extra aandacht voor het ontwerp van de platenhoezen van deze LP's. 

Het gesprek wordt gemodereerd door MC Samoerai (bekend van het hiphop-collectief Grafgravers). Op vertoon van je ticket krijg je een gratis drankje aan de gezellige KORF-bar.

 

Praktisch

 

‘Grazzhoppa Invites’ vindt plaats van zondag 5 tot en met zondag 12 februari 2023.

Tickets en meer informatie via www.ccbrugge.be/grazzhoppa, Cultuurcentrum Brugge, Sint-Jakobsstraat 20, 8000 Brugge, 050 44 30 60 of In&Uit Brugge.