Cultuurcentrum Brugge

OPROEP! AiR Biekorf 8.0: 'Angelus' - Yves Gabriels

STUUR JE DIGITALE ANTWOORDEN IN OP HET WERK VAN ONZE HUISKUNSTENAAR!


Al voor de achtste maal roepen we kunstenaars op om een artistiek antwoord te geven op het centrale muurwerk van onze huiskunstenaar. Huiskunstenaar Yves Gabriels toont er sinds half september een installatie waarvan een video in een oneindige loop het hart van het werk ‘Angelus’ vormt.
We doen opnieuw een oproep om de huiskunstenaar van antwoord te dienen maar deze keer met de beperking dat enkel bewegend beeld is toegelaten. Iedereen kan dus een kunstwerk indienen, in de vorm van bewegend beeldmateriaal, als op het werk van Yves Gabriels. Een selectie van de inzendingen wordt getoond in de gotische Speelmanskapel of zal je kunnen bekijken op je smartphone.

Met het werk ‘Angelus’ in Exporuimte Biekorf als inspirator roepen we iedereen op om Yves van antwoord te dienen. Elke kunstenaar krijgt de kans om binnen zijn/haar/hen specifieke beeldentaal één antwoord te formuleren met bewegend beeld. De één kanaal videowerken worden geprojecteerd via een beamer of kunnen ook getoond worden op een televisiescherm. De maximale duur van een video is 5 minuten.

Inspiratie: de tentoonstelling Symbiotic Culture of Bacteria and Yeast waarop je ‘Angelus’ kan ontdekken, is te bezoeken van maandag tot vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur, Sint-Jakobsstraat 8, 8000 Brugge (via het Patricia Lasoenplantsoen). Gesloten tijdens het weekend en op feestdagen.

Enkel antwoorden met bewegend beeld zijn toegelaten, één antwoord per kunstenaar.

• Het ingestuurde werk (één kanaal video) moet afspeelbaar zijn op een televisiescherm of moeten kunnen geprojecteerd worden met een beamer en moeten dus op een SD-kaart of USB-stick kunnen overgezet worden of via QR-code op smartphone te bekijken zijn.
• Single-screen, 1 kanaal video afspeelbaar op SD-kaart of USB-stick (geen VHS, 8 mm, …) aangeleverd in MP4 of MOV.
• Inzendingen worden in loop afgespeeld.
• Er is een beperking op gebied van duur van het ingestuurde werk: maximaal 5 minuten.
• Air Biekorf is een participatief kunstproject. Deelname is gratis, maar er worden ook geen onkostenvergoedingen voorzien voor de deelnemende kunstenaars.
• Cultuurcentrum Brugge en huiskunstenaar Yves Gabriëls maken de selectie van de werken die tijdens de tentoonstelling te zien zijn en behouden het recht om inzendingen te weigeren.
• Geselecteerde werken worden getoond in Exporuimte Speelmanskapel, Beenhouwersstraat 1, 8000 Brugge van 16 mei t.e.m. 16 juni 2024 van donderdag t.e.m. zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De tentoonstelling is gratis toegankelijk.
• Deelnemen doe je door een mail met het antwoord op het werk Angelus te sturen naar jan.verhaeghe@brugge.be. Zware bestanden worden best verstuurd via WeTransfer.

• DEADLINE: 22 april 2024

Het kunstwerk ‘Angelus’ en alle antwoorden projecteren we op de hoge wand van de gotische Speelmanskapel, zijn te bekijken op grootbeeld televisie of zijn te bekijken op je eigen smartphone. De nieuwe media in een van de oudste gebouwen waar actuele beeldende kunst gepresenteerd wordt.

AIR BIEKORF 8.0
> vernissage op woensdag 15 mei om 19.00 uur.
> gratis toegang van donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.
> gesloten op feestdagen.
> met medewerking van Kunstencollectief B.E.E.N., vrijhaven voor hedendaagse beeldende kunst(enaars)