Cultuurcentrum Brugge

Brugotta Tribute – Prince – bands gezocht

Cultuurcentrum Brugge zoekt Brugse bands die een verfrissend en spraakmakend eerbetoon aan Prince willen brengen. Tijdens de vorige edities van Brugotta Tribute bracht Cultuurcentrum Brugge, samen met Metronoom, hulde aan muzikale grootheden Madonna, Tom Waits, David Bowie en Kurt Cobain. Voor de volgende editie op zaterdag 18 maart 2023 laat Cultuurcentrum Brugge het Brugs talent los op het oeuvre van niemand minder dan zijne purperen hoogheid, The Kid, The Artist maar vooral gekend als ‘Prince’. 

Zelf is hij helaas al een tijdje niet meer onder ons, maar zijn klassiekers Purple Rain, When Doves Cry, Sign ‘o’ the Times, Alphabet Street, Raspberry Beret, Cream en Starfish & Coffee blijven eeuwig leven.

Maar daar bleef het niet bij. Onder tal van pseudoniemen schreef hij hits voor Sheila E, Vanity 6, The Bangles, Sinéad O’Connor, Chaka Khan en vele anderen.

Keuze genoeg dus voor de Brugse muziekscene om, opnieuw onder de deskundige leiding van Metronoom, een ode te brengen aan deze kleine grootse man.


OPROEP

Cultuurcentrum Brugge roept alle Brugse bands op zich te laten inspireren door het oneindige oeuvre van Prince en om van één van zijn onsterfelijke nummers een eigenzinnige interpretatie of een originele remix te maken.

Brugse bands mogen hun opname van hun ‘tribute’ aan Prince doorsturen via brugotta@brugge.be en maken daarmee kans om zelf te schitteren op het podium van de Koninklijke Stadsschouwburg op zaterdag 18 maart 2023 tijdens Brugotta Tribute: Prince. 

Deadline: 2 januari 2023
Inschrijven via www.ccbrugge.be/prince