Cultuurcentrum Brugge

Jongerenfotografen (16 – 26 jaar) gezocht!

Jongerenfotografen (16 – 26 jaar) gezocht! Ben je in de ban van fotografie én cultuur? Voor het nieuwe cultuurseizoen zoeken we jonge fotografen die onze verschillende activiteiten (tentoonstellingen, circus, muziek, theater en dans) in beeld brengen. Deadline: 31 juli 2022. 

 

Ben je bereid om jouw impressies in beeld te delen met de achterban van Cultuurcentrum Brugge? Dan bieden wij je de kans om de fotograaf/verslaggever in je los te laten.

 

Wie zoeken we?

· Een zelfstandige creatieveling die met een bijzondere blik een kwalitatief fotoverslag kan maken van culturele voorstellingen en activiteiten.

· Je bent tussen 16 en 26 jaar.

· Je brengt zowel concerten als dans-, circus- en theatervoorstellingen en tentoonstellingen in beeld. Een overzicht van al onze activiteiten vind je op www.ccbrugge.be/agenda (alle voorstellingen uitgezonderd die gelabeld zijn met ‘te gast’)

· Je hebt al ervaring met het in beeld brengen van culturele activiteiten en kan ons daarvan ook een selectie sturen.

· Je hebt je eigen fotomateriaal en kan hoge resolutie-beelden aanleveren

Wat verwachten we?

· Je hebt oog voor zowel de scène, het publiek als de zaal of locatie zelf

· Je fotografeert 5 activiteiten per maand. Hiervan zijn er 3 activiteiten opgelegd en haal je zelf 2 andere activiteiten aan die je graag in beeld brengt. 

· Fotoverslag binnen ten laatste twee dagen na het event doorsturen via een wetransferlink

Wat bieden we?

· Je ontvangt 100 euro per activiteit (via overschrijving) maar krijgt daarnaast de kans je te ontplooien en ervaring op te doen

· Je krijgt vrije toegang tot front- en backstage tijdens de voorstelling (in overleg met gezelschap/bands)

· Beelden worden ingezet als promomateriaal van Cultuurcentrum Brugge en Stad Brugge en dat telkens met naamsvermelding van de fotograaf en dat zowel op sociale media, websites als in toekomstige communicatietools.

· praktische ervaring die niet mis staat op je c.v. 

· een open sfeer van 'willen', niet 'moeten' 

Hoe gaan we te werk?

· De maand vooraf word je op de hoogte gebracht van de 3 activiteiten die wij graag in beeld gebracht zien

· Je haalt zelf 2 extra activiteiten van de komende maand aan, te vinden via www.ccbrugge.be/agenda (uitgezonderd ‘te gast’-activiteiten)

Interesse?

· Je stuurt ons tegen 31 juli 2022 een selectie van je 10 tot 15 beste foto’s die je recent van een voorstelling/concert nam.

· Naast de selectie foto’s stuur je ons een korte voorstelling van jezelf (woonplaats, geboortedatum, studies, eventuele ervaringen …) en je motivatie om als fotograaf voor ons huis ingeschakeld te worden.

· We verwachten je inzending tegen 31 juli 2022 via een wetransferlink naar cultuurcentrum@brugge.be