Cultuurcentrum Brugge

Waaiendijk

Bert Leysenkring (Balen)
di 31 okt 23 17:00 - 18:30
Teksttheater
di 31 okt '23
17:00 - 18:30
  • di 31 okt '23
    17:00 - 18:30
    Fort van Beieren - Koolkerke

Een jonge vrouw ontvlucht na een verschrikkelijk drama het dorp waar ze woont, in een poging haar leven en het bijhorende verleden voorgoed te vergeten. Bert Leysenkring maakt van Waaiendijk een komisch theaterstuk op een unieke locatie in openlucht. Over hoe het leven in een buurt wordt verstoord. Over verwondering en over andere buurtperikelen...

> Benieuwd hoe deze productie tot stand is gekomen en welke keuzes zijn gemaakt? Blijf dan na de voorstelling even zitten voor Achterklap. Je hoort de makers aan het woord en kan hen ook zelf vragen stellen.

[gezelschap] Bert Leysenkring is een Kempisch theatergezelschap met een oog en hart voor uitdagingen. De laatste jaren zochten ze vaak de grenzen op van het locatietheater. Vaak spelen ze in en rond de zandgronden van Balen en Mol, maar ook op het Landjuweelfestival zijn ze een graag geziene gast met 5 deelnames in 10 edities. Per jaar brengen ze een drietal producties.


[regisseur] Raf Jansen is een selfmade acteur/regisseur uit Balen. Sinds 2005 is hij verantwoordelijk voor de artistieke leiding van Bert Leysenkring. Hij vertrekt graag vanuit zijn acteurs en is compleet zot van mooie theaterbeelden. Momenteel toert hij langs de Vlaamse culturele centra met de voorstelling Poupehan van De Mannschaft en Het Laatste Bedrijf. Het grote publiek kent Raf vooral als agent Dieter Van Aert uit de tv-serie Thuis.


[volgende voorstellingen] Bert Leysenkring presenteert binnenkort: Het Kleine Sterven (september 2023) een hartverscheurende tekst van Dimitri Leue, Weg (december 2023) een eigen creatie onder leiding van theatermaker Dries De Smedt over zoeken en de weg kwijt geraken in het leven en Hedda (maart 2024) een frisse bewerking van Hedda Gadler in een regie van Marlies Bosmans.

Credits

spel: Griet Beyens, Bart Van den Eynde, Frank Van Dun, Anne Mie Daniëls, Gert Vreys, Wim Denie, Elize Dierckx, Liese De Poorter, Ilse Stinckens en Paul Jansen

regie: Raf Jansen
tekst: Bart Van Nuffelen
geluid: Ronny De Keersmaecker 
licht: Bart Huygens en Raf Jansen
stagehulp: Geert Craane