Cultuurcentrum Brugge

De Brugse inslag

Gelegenheidsvoorstelling
ma 30 okt 23 20:00 - 22:50
Revuetheater
ma 30 okt '23
20:00 - 22:50
  • ma 30 okt '23
    20:00 - 22:50
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29

BIES, Kunst Adelt Steenbrugge, Theatergroep Eurowash, VZW Speling, Toneelkring Werkgroep 66, Het Magisch verbond, Samen Op de Planken, Conservatorium Brugge, Vertelcollectief De Op-Lichters

Een blikvanger van het Landjuweelfestival is de gelegenheidsvoorstelling van lokale theatergezelschappen. Na een oproep van OPENDOEK verzamelde zich een eclectische groep variërend in leeftijd, achtergrond, ervaringen en vele ideeën. Daarmee ging professioneel theatermaker Ruud Gielens aan de slag. Zoals hij het zelf formuleert: “Lokale theaterliefhebbers krijgen zo de kans om hun talenten, van improvisatietheater over vertelkunst tot musical en alles daartussen, tentoon te spreiden in een entertainende en diverse revue”.

 

Er is een goochelgezelschap, een improgroep, inclusietheater, jongerentheater, sommigen komen met klassieke toneelstukjes, anderen met muziek, de ene maakt iets nieuws voor de gelegenheid, de andere grijpt terug naar reeds opgevoerde stukken. In een wisselwerking met de groepen en met een groot wederzijds vertrouwen ontstaan er sketches die een grote connectie hebben met de stad Brugge en het lokale dialect. Ruud streeft een cross-over na waarbij leden van het ene gezelschap meedoen in de stukjes van de andere.

 

Presentator van dienst is Han Coucke, West-Vlaming, acteur en stand-up comedian die op zijn kenmerkende komische wijze het geheel aan elkaar praat.

Credits

regie: Ruud Gielens

presentatie: Han Coucke 

muziek: Kris Ercken