Cultuurcentrum Brugge

Mozart

Trivial Muffins (Leuven)
zo 29 okt 23 20:00 - 22:15
Historisch muziektheater
zo 29 okt '23
20:00 - 22:15
  • zo 29 okt '23
    20:00 - 22:15
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29

Het leven van Mozart spreekt bij heel wat mensen tot de verbeelding. Hij is een opvallend figuur met een leven dat niet bepaald over rozen gaat. Hoewel hij zich de groeiende aandacht laat welgevallen, maakt Wolfgang Amadeus veel omzwervingen voor hij de liefde vindt in Wenen. Het geluk lijkt Mozart toe te lachen tot zijn vader, en beste vriend, sterft. Trivial Muffins bewerkten samen met Italiaans-Schots dirigent Dario Salvi een vergeten toneelstuk over de componist. Het resultaat is een historisch accuraat en geestig script met muzikale ondersteuning van ConForte Symphonic.

> Benieuwd hoe deze productie tot stand is gekomen en welke keuzes zijn gemaakt? Blijf dan na de voorstelling even zitten voor Achterklap. Je hoort de makers aan het woord en kan hen ook zelf vragen stellen.  

[gezelschap] Trivial Muffins Theatre Association streeft ernaar om iedereen te laten genieten van de grootste meesterwerken, gespeeld in hun oorspronkelijke context (lees: traditionele voorstellingen met kostuums en decors die passen bij de tijd waarin de toneelstukken zijn geschreven). Met wortels in Leuven trekken ze vandaag naar verschillende cultuurcentra in België om klassieke theaterstukken te brengen zoals ze bedoeld waren.


[regisseur] Een ploeg van enthousiaste Muffins ging aan de slag met een theatertekst uit de 18de eeuw die ze volledig herschreven. Hiervoor doken ze in het leven van Mozart aan de hand van verschillende naslagwerken en brieven van de meester zelf.


[volgende voorstellingen] Na het Landjuweelfestival neemt Trivial Muffins tijdens het seizoen 2023-2024 even een sabbatjaar. Maar niet getreurd want ze komen terug, dus hou zeker de website in de gaten voor het laatste nieuws.

Credits

spel: Inge Smeers, Fiene Lambrigts, Annelies Raes, Bart Rasschaert, Julie Wedam en Simon Dirckx

regie en productie: Hadrien Baudot en Niels Janssens
dirigent: Dario Salvi 
backstage: Maureen Van de Vondel, Peter Verreydt, Valeria Karusinova, Selinde Smets en Stephanie Eggermont 
techniek: Tom Mercelis
orkest: ConForte Symphonic