Cultuurcentrum Brugge

Aan Zet. U kiest, wij spelen

Kaboekie (Zonhoven)
za 28 okt 23 en zo 29 okt 23
IMPROVISATIETHEATER
za 28 okt '23
en
zo 29 okt '23
  • za 28 okt '23
    15:00 - 17:00
    Theaterzaal Biekorf - Sint-Jakobsstraat 8
  • zo 29 okt '23
    15:00 - 17:00
    Theaterzaal Biekorf - Sint-Jakobsstraat 8

"Hier in Kastem verplaatsen we heuvels. Dat is hoe het altijd gegaan is. Ik zie niemand een goed voorstel doen van hoe het anders kan." - Ivan, burgemeester van Kastem


In deze experimentele improvisatievoorstelling bepaalt u, het publiek, het lot van de dorpsbewoners. Adopteer een personage en coach die doorheen de voorstelling.

U bent aan zet.

> Benieuwd hoe deze productie tot stand is gekomen en welke keuzes zijn gemaakt? Blijf dan na de voorstelling even zitten voor Achterklap. Je hoort de makers aan het woord en kan hen ook zelf vragen stellen. 

[gezelschap] Jeugdtoneel Kaboekie werd opgericht in 1982 om jongeren op een creatieve manier van theater te laten proeven. Kaboekie brengt hen de basisvaardigheden van het toneelspelen aan en focust vooral op eigen inbreng en het samen zoeken naar spelvormen. Zo kunnen de jongeren hun interesse voor theater ontwikkelen en uitgroeien tot enthousiaste acteurs.


[regisseur] Koen Ilsen studeerde in 2015 af als regisseur en theaterdocent aan de Toneelacademie van Maastricht. Hij gaf les aan Knst.Hasselt en werd een vaste waarde in het artistiek team van Jeugdtoneel Kaboekie. Aan Zet. U kiest, wij spelen is de afstudeervoorstelling van de educatieve masteropleiding theater die Koen aan LUCA-Arts Lemmens afrondde en is het artistiek luik van zijn onderzoek naar (rollen)spellen in het theateronderwijs.


[volgende voorstellingen] In het voorjaar van 2024 brengen de verschillende groepen van Jeugdtoneel Kaboekie op de planken waar ze een heel jaar aan werken. Elke groep maakt een eigen creatie of een interpretatie van een bestaand stuk. Zo zal Studio XL (18+ groep) een eigen creatie brengen rond kantoorperikelen en de Lieftallige dames (30+) maken een theaterversie van het kinderboek De Feen van Niks van Gode-Liva Uleners. De jongere groepen (tussen de 10-18 jaar) zijn nog in volle brainstormfase.

Credits

regie en concept: Koen Ilsen

spel: Linde Buckinx, Seppe Hartman, Koen Ilsen, Brecht Steukers, Ine Vandael, Noah Vandebosch en Lise Vandebriel

regie-assistentie: Julie Claes

techniek: Lars Breuls, Kenneth Verhoeven