Cultuurcentrum Brugge
Nick Davids

Once

De Speling (Antwerpen)
za 28 okt 23 19:30 - 22:15
Musical
za 28 okt '23
19:30 - 22:15
  • za 28 okt '23
    19:30 - 22:15
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29

Once is het verhaal van een jongen die liefde en muziek opgaf, en het meisje dat hem inspireerde om weer te dromen. In de straten van Dublin worden een Ierse muzikant en een Tsjechische immigrante samengedreven door hun gedeelde liefde voor muziek. Gedurende een turbulente week evolueert een onverwachte vriendschap en samenwerking snel tot een krachtig, maar gecompliceerd liefdesverhaal.

Vanaf de allereerste noot treft Once je recht in het hart om nooit meer los te laten. Magische liedjes tonen helder de kracht van muziek om ons allemaal te verbinden.

> Benieuwd hoe deze productie tot stand is gekomen en welke keuzes zijn gemaakt? Blijf dan na de voorstelling even zitten voor Achterklap. Je hoort de makers aan het woord en kan hen ook zelf vragen stellen. 

 

[gezelschap] De Speling is een theater- en muziektheatergezelschap in het Antwerpse. Ze creëren uiteenlopende muziektheaterproducties én prachtige voorstellingen met teksttheater. Zo bieden ze ieder seizoen – en dat al 25 jaar lang – een gevarieerd programma aan.


[regisseur] Jakob Verdoodt startte bij De Speling als acteur maar kreeg nu ook de regiemicrobe te pakken. Once was, in 2022, zijn eerste project als regisseur. Onder de begeleiding en coaching van Ronny Verheyen, ontstond er een prachtige eerste productie waar de hele cast en crew ontzettend trots op zijn.


[volgende voorstellingen] In het seizoen 2023-2024 laat De Speling zich inspireren door klassiekers. Met Dood van een handelsreiziger (december 2023) van Arthur Miller, EVITA (maart 2024) van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice én Georges Feydeau’s Tailleur Pour Dames (mei 2024) belooft het een sterk seizoen te worden.

Credits

spel: Sam Michielsen, Nayat Sarı, Stef Boermans, Danielle Martin, Jozef Zasada, Soo Mee Beyers, Tom Claus, Koen Lukasczyk, Amber Staal, Jonas Arnout, Tom Maes, Wouter De Clerck, Pieter Herman Chris Vandenborne, Bart Claeys en Sien Martens

regie: Jakob Verdoodt
Vlaamse vertaling: Sam Michielsen
choreografie: Soo Mee Beyers
muzikale leiding: Tom Maes en Jozef Zasasda
vocale coaching: Niki Vanlerberghe
concept en coaching: Ronny Verheyen
geluidstechniek: David Coremans
lichttechniek: Geert Verheyen
haar en make-up: Nicole Tops en Karen Verdoodt
kostuums en rekwisieten: Jee Reussens