Cultuurcentrum Brugge
Heroen Bollaert

Ne Kersentuin

Unie der Zorgelozen & Koninklijke Sint-Michielsgilde uit Roeselare-Beveren
vr 27 okt 23 20:30 - 22:30
Openingsvoorstelling - teksttheater
vr 27 okt '23
20:30 - 22:30
  • vr 27 okt '23
    20:30 - 22:30
    MaZ - Magdalenastraat 27

Als openingsvoorstelling van het festival en binnen het kader van de inspiratiedag presenteren we jullie Ne Kersentuin. Een mooi voorbeeld van hoe sociaal-artistieke werkingen en theater in de vrije tijd elkaar kunnen aanvullen. 

Ergens aan de rand van de stad wordt met spanning uitgekeken naar de terugkomst van Claudine. Die is beladen. De hartstocht voor haren Benito bracht het bedrijf dat ze van haar ouders overnam op de rand van het faillissement. Boven de familie en het huispersoneel pakken zich donkere wolken samen. Terwijl de schuldeisers aan de deur staan om hun riante villa met bijhorende kersentuin aan te slaan, vragen ze zich verbijsterd af wat de toekomst voor hen nog in petto heeft.

 

Voor Ne Kersentuin werkt de Unie samen met de Koninklijke Sint-Michielsgilde uit Beveren. Haar artistiek leider Steven Duyck zal de voorstelling regisseren, daarbij gecoacht door Geert Six van de Unie.

Credits

tekst: Geert Six
regie: Steven Duyck
spel: Annelies Claeys, Karolien Delaere, Mie De Neve, Geert Vermeersch, Stijn Minne, Katia Ostyn, Lore Sambaer, Jan Vanaudenaerde, Filip Vanderbeke, Dieter Van Iseghem en Bert Verstraete
coach: Geert Six
regieassistentie: Renate Laconte
dramaturgie: Joon Bilcke
scenografie: Giovanni Vanhoenacker
techniek: Jan Houssin
kostuums: Katrien Debruyne en Renate Laconte
productie: Unie der Zorgelozen en KSMG i.s.m. OPENDOEK 
met de steun van de stad Roeselare