Cultuurcentrum Brugge
Bram Tack

JORDY

De Mannschaft
do 21 mrt 24
do 21 mrt '24

JORDY is een doodnormale, zeer getalenteerde, intelligente jongeman. Maar toch anders dan de meesten. Jordy is een instellingenkind. De rechter vond dat zijn ouders niet voor hem konden zorgen: van instelling, naar pleeggezin, naar instelling dus… Jordy ontvlucht zijn leven ‘daar’, zet zich letterlijk aan de rand, waar hij blijkbaar thuishoort en bekijkt vandaar de wereld waarin wij leven. In de hoop zo te kunnen begrijpen hoe de dingen in elkaar zitten. Jordy zijn blik op de wereld wordt verstoord door Sophie-Charlotte, een weggelopentienergriet van rijke komaf die het thuis niet meer kon uithouden. Waar Jordy niks heeft, heeft Sophie-Charlotte van alles te veel: twee moeders en vaders, twee huizen, zelfs twee namen.

Met JORDY onderzoekt De Mannschaft de sociale ongelijkheid in deze wereld. Niet iedereen vertrekt gelijk aan de streep. Erven kinderen de kansen van hun ouders?

Na de successen LIV, DETHLEFF, JOHN&JANE en MELISSA, NEE AISHA, OF NEE TOCH MELISSA neemt De Mannschaft weer een maatschappelijk thema voor jongeren onder de loep: sociale ongelijkheid. Wederom wordt dit thema op Mannschaftiaanse wijze behandeld: met veel humor, respect en in beeld en schriftuur boenk erop voor jongeren.

Credits

Concept, tekst en regie: Stijn Van de Wiel en Michai Geyzen
Spel: Lien Thys en Robbert Vervloet
Muziek: Gode Kempen
Dramaturgie: Bram Verschueren
Decor en kostuum: Saskia Louwaard en Katrijn Baeten
Techniek: Rens Planckaert
Co-productie: Het Laatste Bedrijf/Gallop
Met dank aan: Laika, Matterhorn, Stad Turnhout, De Warande
Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid