Cultuurcentrum Brugge

Seizoensvoorstelling 2023-2024

+ afterparty met dj MAMA OD
do 8 jun 23 20:00 - 21:15
do 8 jun '23
20:00 - 21:15
  • do 8 jun '23
    20:00 - 21:15
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29

Ook volgend seizoen zijn we opnieuw dé hotspot voor de cultuurliefhebbers. Ook in het nieuwe cultuurseizoen mag je opnieuw rekenen op een prachtige waaier van de meest verrijkende concerten, tentoonstellingen en dans-, circus- en theatervoorstellingen.

Tijdens de seizoensvoorstelling staan we stil bij het gloednieuwe cultuurseizoen 2023-2024 en (her)ontdekken we het intrigerend leven van onze huiskunstenaars.

Net als vorige jaren, bouwen we het seizoen op rond enkele huiskunstenaars. Vanaf september verwelkomen we beeldend kunstenaar Yves Gabriels en collectief Club Magie

De huiskunstenaars duiken geregeld op in het seizoen en verleiden jullie nog meer tot unieke cultuurbelevingen. Vanavond nemen ze je tijdens enkele intermezzo’s al mee naar enkele bijzondere gasten uit het nieuwe seizoen. 

Naast onze huiskunstenaars ontmoeten we schepen van Cultuur, Nico Blontrock, directeur van Cultuurcentrum Brugge, Filip Strobbe en programmator, Peter Devisch. Moderator Dalilla Hermans leidt de avond in goede banen.

Niemand minder dan drumster en zangeres Isolde Lasoen zorgt in een triobezetting voor de muzikale begeleiding. Na de seizoenvoorstelling zetten we het feestje verder in de foyer met een gezellige afterparty met dj Francisca Navarro Molina.

Op maandag 29 mei ontdek je vanaf 9.00 uur ons nieuw, rijkgevuld programma op deze website. De ticketverkoop voor de nieuwe voorstellingen start op zaterdag 10 juni, om 9.00 uur.

 

DALILLA HERMANS

Dalilla Hermans (1986) is journalist, schrijver, regisseur en podcasthost. In 2017 verscheen haar autobiografie “Brief aan Cooper en de wereld”. Ze leverde in 2018 een bijdrage aan de bloemlezing “Zwart”. Later dat jaar publiceerde ze het kinderboek “Brown Girl Magic” en in 2019 de thriller “Black-out”. In 2020 verscheen “Het laatste wat ik nog wil zeggen over racisme” en debuteerde ze als theatermaker bij NTGent met de voorstelling 'her(e)'.  In 2021 stelde ze de bundel “Afrolit” samen, leverde ze een bijdragen aan “Liberté, Egalité, Beyoncé”, en publiceerde ze het YA-kortverhaal “Zero”. In 2022 volgde het tweede theaterstuk 'Us, (k)now'. Datzelfde jaar verscheen Dalilla’s tweede kinderboek “Brown Boy Joy” en verscheen een essay van haar hand in de bundel “De Buitenkant”. 

 

Dalilla is vaste columnist  voor De Standaard en host de podcast 'Keihard' met Jozefien Daelemans. Ze was te zien in verschillende televisieprogramma’s, waaronder “De slimste mens ter wereld” en geeft lezingen en vormingen. Ze is fellow aan de VUB, artist in residence bij NTGent en werkt als trajectcoördinator Brugge 2030.

 

Dalilla is getrouwd en moeder van drie. Ze woont in Brugge.


MAMA OD

De in Chili geboren, Gentse DJ begon haar reis in 2019 door haar liefde voor muziek en de clubscene.

Ze laat een blijvende indruk achter met haar selectie van R&B, Latijns-Amerikaanse en Afro-geïnspireerde kicks, edits & flips. De perfecte mix tussen de klassiekers waar we allemaal van houden en de nieuwe sounds die je niet zou verwachten.