Cultuurcentrum Brugge

Input/Output 2023

Verschillende kunstenaars
do 16 nov 23 - zo 7 jan 24
do 16 nov '23
-
zo 7 jan '24
  • do 16 nov '23
    -
    zo 7 jan '24
    Exporuimte Poortersloge - Kraanrei 19

Tweejaarlijkse wedstrijd voor jonge actueel beeldende kunstenaars

Voor de achtste keer organiseren we de tweejaarlijkse wedstrijd voor jonge actueel beeldende kunstenaars. Het format is nog steeds dezelfde: de door een professionele jury uitgekozen jonge kunstenaars tonen hun werk in Exporuimte Poortersloge.

 

De jury selecteerde werk van volgende kunstenaars: Robberto & Milena Atzori, Zeli Bauwens, Eva Maria Bouillon, Arno Camps, Manon Clement, Lisette De Greeuw, Pauline Debrichy, Flexboy & L.A., Amber Geuns, Neoza Goffin, Hannah Hoebeke, Toon Jans, Ans Mertens, Sliaupa Paulius, Nina Plantefève-Castryck, Mohammad Radwan, Denys Shantar, Sebastian Van Canneyt, Annelies Van Damme, Seppe Vancraywinkel, Jonas Vanderbeke en Anyuta Wiazemsky Snauwaert.

Denys Shantar
mocht van de jury de aanmoedigingsprijs in ontvangst nemen. De laureaat werd dan weer Sliaupa Paulius, een Litouwse kunstenaar die momenteel in Brussel resideert en de jury overtuigde met een bijzonder gevoelig video-kunstwerk. Hij mocht een geldprijs van 5.000 euro in ontvangst nemen en de belofte dat er met zijn werk een solotentoonstelling zal gerealiseerd worden in het seizoen 2024-2025. 

 

De opstelling van deze tentoonstelling is ditmaal in handen van curator Lieze Eneman. Zij en de vijfkoppige jury kiezen een kunstenaar die de aanmoedigingsprijs krijgt en uiteraard ook het laureaat. Die krijgt bovenop hun geldprijs ook een solotentoonstelling of maakt deel uit van de tentoonstelling waaraan Cultuurcentrum Brugge participeert tijdens Triënnale Brugge 2024.


> vier nocturnes gecureerd door huiskunstenaars Club Magie en atelierwerking De Tank: bekijk het programma
> donderdag t.e.m. zondag van 13.00 tot 17.00 uur