Cultuurcentrum Brugge
Lieselot Siddiki

Voorjaarsontwaken

WOLF WOLF
vr 8 mrt 24 20:00 - 21:45
vr 8 mrt '24
20:00 - 21:45
  • vr 8 mrt '24
    20:00 - 21:45
    MaZ - Magdalenastraat 27

Een emotionele ‘coming of age’ binnen een zwijgende maatschappij.

Binnen de muren van een schooltoneel repeteert een groep jongeren voor het echte leven. In de schemerzone tussen kind en volwassene, ontdekken ze zichzelf, elkaar en de wereld. En dat terwijl hun lichaam sneller groeit dan hun hoofd kan bijhouden. Wat verwarrend voelt, kwetst net zo goed als het zalft. Zeker wanneer lang niet alles bespreekbaar is. En al zeker wanneer het allemaal maar theater is.

Voorjaarsontwaken is de tweede voorstelling van het weerbarstige WOLF WOLF. Een emotionele coming of age naar de gelijknamige toneeltekst van Frank Wedekind.

“Met durf, oog voor detail en een onuitputtelijke energie sturen zij je van de ene naar de andere uithoek van het toneel. Maar belangrijker, en moeilijker: hun boog verliest geen moment aan evenwicht of spankracht. Voorjaarsontwaken is véél, maar vooral een staalkaart van een groep multitalenten.” – De Standaard ****

In 2019 gooide WOLF WOLF hoge ogen met hun versie van Edward Albee’s klassieker Who’s afraid of Virginia Woolf. De voorstelling werd bekroond met de jongerenprijs op Theater Aan Zee en maakte deel uit van de selectie voor Het TheaterFestival 2020. Met Voorjaarsontwaken gaat WOLF WOLF opnieuw de confrontatie aan met klassiek repertoire – zowel in tekst, muziek als vormgeving. Wederom wist het gezelschap de jury van het TheaterFestival te bekoren: Voorjaarsontwaken werd geselecteerd voor Het TheaterFestival 2023 én door de Acteursgilde bekroond met de prijs voor meest gewaardeerde samenspel’. 


Uit het juryrapport: 

"Binnen een theaterveld waarin oude stukken steeds minder te zien zijn, liet de jury zich overtuigen door het lef van dit jonge geweld om dit repertoirestuk op te frissen met hedendaagse insteken en thema’s. Niet alleen de ironie en de parodie maken van deze voorstelling een vrolijke meerlagige, metatheatrale voorstelling over de zoektocht van jongeren naar identiteit. Vooral ook het energieke spelplezier geeft er schwung én noodzaak aan."



Over WOLF WOLF 
WOLF WOLF is het jonge makerscollectief van Imke Mol, Naomi van der Horst, Flor Van Severen, Mitch Van Landeghem en Gilles Pollak. De werkwijze van WOLF WOLF is gestoeld op het principe van ‘spelersdramaturgie’: het ensemble kiest er bewust voor om niet met een regisseur of dramaturg te werken die eerst een concept uitdenkt, maar neemt beslissingen op de vloer en benadert het tekstmateriaal vanuit het spelen zelf.

> aankondiging De Standaard
> interview De Morgen
> recensie De Standaard
> recensie Focus Knack
> recensie Etcetera
> aankondiging Westrand Blog

Credits

Van en met: Imke Mol, Mitch Van Landeghem, Flor Van Severen, Naomi van der Horst, Gilles Pollak, Soraya van Welsenis, Matthias Van de brul, Valentina Tóth en Gilles Vandecaveye-Pinoy
Naar: ‘Frühlings Erwachen’ van Frank Wedekind
Muziek: Gilles Vandecaveye-Pinoy en Valentina Tóth
Vormgeving: Gilles Pollak en Shervin Sheikh Rezaei
Eindregie: Renée Goethijn
Kostuum: Lieselot Siddiki
Mixage: Cesar De Sutter-Pinoy 
Productie: Eva Bracke
Spelcoach: Esther de Koning
Met dank aan: De Figuranten, VIERNULVIER, Compagnie Cecilia, Theater Zuidpool, En Avant Festival, De Grote Post, Sabam, Gemeenschapscentrum De Linde, Carine van Bruggen, Henk Vandecaveye, Victor Hidalgo en Max Grymonprez
Met de steun van: de Vlaamse Overheid