Cultuurcentrum Brugge
Robbin Rooze

BLOED

LAZARUS & Robbin Rooze i.s.m. BETON Ltd.
di 23 jan 24 20:00 - 21:30
di 23 jan '24
20:00 - 21:30
  • di 23 jan '24
    20:00 - 21:30
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29

Tussen dolle wetenschap, vergeten geschiedenis en regelrechte verzinsels kruipt bloed waar het niet komen kan.

Een vrouw in een complexe relatie met zichzelf. Een man op leeftijd in coma na een bloedklonter. Vreemden voor elkaar, toch moet zij hem identificeren.

Terwijl hij langzaam bij bewustzijn komt, probeert zij zich een weg te banen doorheen de brokstukken van zijn herinneringen. Gaandeweg tekenen zich de contouren af van de halsbrekende tocht die hij in 1989 aflegde naar deze kant van het IJzeren Gordijn. Geeft zijn verhaal antwoord op haar vragen?

In BLOED versmelten theater en film tot een verhaal over de illusie van het vrije Westen, het verlangen naar eeuwige jeugd en de jachtigheid van de tijd.

Over LAZARUS 
LAZARUS zijn Günther Lesage, Joris Van den Brande, Pieter Genard, Ryszard Turbiasz en Koen De Graeve. Sinds 2006 maakt het collectief Nederlandstalig teksttheater. Zelfgeschreven teksten worden afgewisseld met bewerkingen van klassieke, veelal Oost-Europese romans. Sinds 2017 is LAZARUS het huisgezelschap van ARSENAAL/LAZARUS in Mechelen.

Over BETON Ltd. 
BETON Ltd. is een Sloveens theatercollectief opgericht in 2010 door Katarina Stegnar, Primoz Bezjak en Branko Jordan. BETON Ltd. buigt zich in haar creaties over hedendaagse problematieken en vraagstukken, steeds met de nodige zelfreflectie en humor.

Credits

Concept, tekst en regie: LAZARUS en Robbin Rooze i.s.m. BETON Ltd. (Slovenië)
Spel: Suzanne Ceulemans, Sofie Decleir, Koen De Graeve, Pieter Genard, Günther Lesage, Ryszard Turbiasz, Joris Van den Brande e.a.
Coproductie: Perpodium
Met de steun van: de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid