Cultuurcentrum Brugge
Raymond Mallentjer

BLOED

LAZARUS & Robbin Rooze
di 23 jan 24 20:00 - 21:40
di 23 jan '24
20:00 - 21:40
  • di 23 jan '24
    20:00 - 21:40
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29

Tussen dolle wetenschap, vergeten geschiedenis en regelrechte verzinsels kruipt bloed waar het niet komen kan.

Weinig stoffen hebben zo’n mythische status als bloed: als bron van leven maar ook als symbool van dood en verderf, als drager van onze identiteit, waarmee banden worden gesmeed, groepen gevormd en wat zonder ophouden vergoten wordt voor een hoger doel. 

Een vrouw in een complexe relatie met zichzelf en een man op leeftijd in coma na een bloedklonter. Zij kennen elkaar van haar noch pluim, maar blijkbaar is er een moment in het verleden dat beslissend is geweest voor hun beider levens. Terwijl hij langzaam bij bewustzijn komt, probeert zij zich een weg te banen tussen de brokstukken van zijn herinneringen. Gaandeweg tekenen zich de contouren af van de halsbrekende tocht die hij in 1989 aflegde naar deze kant van het IJzeren Gordijn. Geeft zijn verhaal antwoord op haar vragen? 

BLOED is theater en film tegelijk over bloed dat kruipt waar het niet gaan kan, de fata morgana van het vrije Westen, het verlangen naar de eeuwige jeugd en hoe we toch steeds weer door de tijd zullen worden ingehaald. 

> Download hier het programmablad.


“BLOED is een stuk met veel ruimte voor onnozelheid én schoonheid. Een onbeschaamd chaotische tragikomedie die stroomt als bloed, je even uit de wereld licht en nadien weer dropt.” – Knack Focus

Over LAZARUS 
LAZARUS zijn Günther Lesage, Joris Van den Brande, Pieter Genard, Ryszard Turbiasz en Koen De Graeve. Sinds 2006 maakt het collectief Nederlandstalig teksttheater. Zelfgeschreven teksten worden afgewisseld met bewerkingen van klassieke, veelal Oost-Europese romans. Sinds 2017 is LAZARUS het huisgezelschap van theater arsenaal in Mechelen.

Credits

Concept, tekst en regie: LAZARUS en Robbin Rooze
Spel: Suzanne Ceulemans, Sofie Decleir, Koen De Graeve, Pieter Genard, Nicole Kecic, Günther Lesage, Ryszard Turbiasz en Joris Van den Brande 
Beeldregie: Robbin Rooze
Kostuum: Eline Willemarck en Amber De Saeger
Productie: theater arsenaal
Coproductie: Perpodium
Met de steun van: de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid