Cultuurcentrum Brugge

Black Lives - From Generation to Generation

DJ Grazzhoppa & Reggie Washington
MUZIEK
vr 19 mei 23 20:00 - 21:15
vr 19 mei '23
20:00 - 21:15
  • vr 19 mei '23
    20:00 - 21:15
    Theaterzaal Biekorf - Sint-Jakobsstraat 8
    Afgelopen

Black lives – From Generation to Generation is een muzikale uppercut tegen het wereldwijd racisme. Zestig artiesten namen de handschoen en hun instrumenten op in een plaat vol hip-hop, jazz, poetry, funk en fusion met de Black Lives-movement als inspiratiebron. Reggie Washington bracht een duizelingwekkende line-up samen om het album live te presenteren.

De componisten binnen dit project komen uit de Verenigde Staten, het Caribisch gebied en Afrika. Met Tutu Puoane en onze huisartiest DJ Grazzhoppa maken ook twee Belgische artiesten deel uit van dit bijzondere project. De nummers zijn geïnspireerd door vele invloeden en ze vertegenwoordigen een rijke staalkaart van muzikale invloeden. Deze uitmuntende muzikanten staan ​​bekend voor samenwerkingen met wereldberoemde artiesten van de jaren 60 tot heden: Miles Davis, D'Angelo, Salif Keita, Marcus Miller, Erykah Badu, George Benson, Terri Lyne Carrington, Cassandra Wilson, The Headhunters, Wayne Shorter, en nog veel meer.

Tijdens liveconcerten krijgt elke artiest de kans om twee rollen op zich te nemen: die van een lid van de groep die de composities van anderen speelt en die van een leider als het gaat om de interpretatie van hun eigen creatie.

De liveconcerten benadrukken de diversiteit aan generaties en muzikale achtergronden van deze artiesten. Wat opvalt is het gemak, de authenticiteit en de inspiratie waarmee de muzikanten alle muzikale horizonten bestrijken: jazz, soul, funk, jazz-fusion uit de jaren 70, Afrikaanse muziek, rock, blues en gospel... Alles wordt gemixt en uitvergroot, soms met waanzinnige intensiteit, andere keren met subtiele nuances.

De muziek is van uitzonderlijke kwaliteit en de solo's onberispelijk. In deze sterrenhemel, schittert elke artiest solo of als briljant deel van het geheel ten dienste van de muziek. 

 

Line-up:
Tutu Puoane – vocals
Christie Dashiell – vocals
Sharrif Simmons - spoken word
Dj Grazzhoppa – turntables
Jeremy Pelt – trumpet
Jacques Schwarz-Bart – saxophone
Federico Gonzalez Peña – keyboards
Jean-Paul Bourelly - guitar & vocals
Adam Falcon - guitar & vocals
David Gilmore – guitar
Reggie Washington - bass & vocals
Gene Lake – drums
Marque Gilmore - drums & electronics
Sonny Troupé


> In samenwerking met KAAP vzw
> Wie een ticket koopt voor dit concert krijgt gratis toegang tot Grazzhoppa's Speak Easy #4.

Ontdek hier het volledige programma van BELMUNDO.