Cultuurcentrum Brugge
Naz

Liraz

MUZIEK
za 27 mei 23 20:30 - 22:00
za 27 mei '23
20:30 - 22:00
  • za 27 mei '23
    20:30 - 22:00
    MaZ - Magdalenastraat 27
    Afgelopen

Dit concert gaat niet door in De Snuffel zoals eerder gecommuniceerd, maar wel in de MaZ, Magdalenastraat 27, 8200 Sint-Andries.

Liraz injecteert Westerse pop met Perzische melodieën. Haar stomende live-performance deint zo mee op de retrofuturistische hype van bands als Altin Gün. Haar laatste album ‘Roya’, fantasie in het Farsi, is een statement, een pompend droombeeld van een wereld, waarin haar vrije Israëlische achtergrond zich schroomloos vermengt met haar onderdrukte Iraanse roots.Ontdek hier het volledige programma van BELMUNDO.

"De geweldige Liraz Charhi stopt haar zang- en acteertalent in haar stiletto's en houdt het podium in vuur en vlam."

Zangeres, songwriter, actrice Liraz Charhi is multi-getalenteerd en werkte al samen met tal van componisten en schrijvers. Dit leidde tot een strak repertoire vol oosters-westerse klanten en rijke etnische rockarrangementen geïnspireerd door contrarevolutionaire artiesten als Googoosh en Dariush, maar ook door haar eigen familie, die tijdens de revolutie van Iran emigreerde naar Israël. 

Ook in haar filmcarrière scheerde ze hoge toppen aan de zijde van Naomi Watts,Sean Penn en Phillip Seymour Hoffman. Ook in het theater speelde ze mee in enkele succesvolle producties.

Haar muziek sloeg met haar rebelse boodschap aan bij Iraanse vrouwen, die massaal contact opnamen via social media met de 43-jarige artieste. Op het album 'Zan' ("vrouwen" in het Perzisch) ze in het geheim via anonieme apps muziek op met Iraanse muzikanten, waarmee het in haar land verboden is samen te werken. Het resultaat is een indrukwekkend artistiek statement, dat op meerdere vlakken het belang en de kracht aantoont van internationale samenwerking.