Cultuurcentrum Brugge
Bert Huysentruyt

Taalfeest x Belmundo

Openbare Bibliotheek Brugge en Cultuurcentrum Brugge
TAALFEEST
vr 26 mei 23 16:00 - 20:00
vr 26 mei '23
16:00 - 20:00
  • vr 26 mei '23
    16:00 - 20:00
    Biekorfsite
    Afgelopen

Tijdens het Taalfeest maken we de connectie tussen het Nederlands en verschillende talen die in onze stad gebruikt worden. Het wordt een feestelijke avond met muziek, verhalen, taalspelletjes, workshops en nog veel meer.

> Alle activiteiten zijn gratis. Voor sommige activiteiten moet je reserveren.
> In samenwerking met Diversiteitsdienst Brugge, FMDO vzw, Ligo Regio Brugge, CVO SNT, CVO Scala en CVO MirasOntdek hier het volledige programma van BELMUNDO.

DOORLOPEND PROGRAMMA
van 16.00 tot 20.00 uur
Hoofdbibliotheek Biekorf

Gratis drankje per bezoeker

Op het Taalfeest verwelkomen we elke bezoeker met een gratis fairtradedrankje. 

 

Infostanden van de partners

Er is doorlopend een minibeurs met infostanden van de Diversiteitsdienst, FMDO, CVO Scala, Ligo en SNT.

 

Droom weg bij De Wieg (FMDO)

FMDO verzamelde 40 slaapliedjes uit 26 verschillende landen. Zet de hoofdtelefoon op en droom weg in een wonderlijke wereldreis van slaapliedjes.

 

Taalspelletjes: speel mee en win!

In de bibliotheek kan je niet alleen boeken, maar ook taalspelletjes lenen. Vandaag kan je deze spelletjes leren kennen en uitproberen. Een begeleider helpt je bij vragen. Wie deelneemt, krijgt een lekkere beloning! 

 

Meertalige vertelkiosk in de jeugdbibliotheek

Kom kijken en luisteren naar verhalen in alle talen!


DIGISESSIE: ANDERE TALEN LEREN MET JE SMARTPHONE
van 14.00 tot 16.00 uur - inschrijven kan hier of via 050 44 66 73
Hoofdbibliotheek Biekorf

In deze digisessie leer je werken met Google Translate en met de app SayHi. Wist je dat je via je smartphone vloeiend Chinees of Arabisch kan praten? Wil je weten wat er op die Spaanse menukaart staat? Wil je een volledige tekst vertalen naar het Frans? Dankzij je smartphone spreek en begrijp je plots alle talen van de wereld! Breng je smartphone mee.

in samenwerking met CVO Miras en Avansa Brugge


SLAM POETRY DOOR HIND ELJADID
van 16.30  tot 17.00 uur
Hoofdbibliotheek Biekorf

Hind Eljadid opent het Taalfeest op poëtische wijze en zet zo de toon voor een fijne avond! De voorbije jaren maakte ze naam als schrijver en spokenwordartiest. 
Ze won al verschillende awards voor haar woordkunst op het podium en is bovendien organisator van het Belgisch kampioenschap Slam Poetry.HAPJES UIT ALLE HOEKEN VAN DE WERELD
van 16.00 tot 19.00 uur - inschijven kan hier

Cursisten van SNT, Scala en Ligo maken samen lekkere hapjes uit alle hoeken van de wereld. Christie (lerares koken bij CVO Scala en lerares NT2 bij CVO SNT) en Valérie (trajectbegeleider NT2 bij CVO SNT) begeleiden deze workshop. Vanaf 18.00 u delen ze de vers gemaakte hapjes uit. Kom zeker proeven!

 

Ben je geen cursist in een van deze scholen, maar wil je ook deelnemen aan deze kookworkshop? 

Er zijn nog enkele plaatsjes!


OP REIS! VOORLEZEN EN KNUTSELEN IN DE JEUGDBIBLIOTHEEK
van 16.00 tot 18.00 uur
Hoofdbibliotheek Biekorf - Jeugdbibliotheek

Ben je tussen 4 en 10 jaar? Kom dan zeker naar de jeugdbibliotheek, waar vertellers Annelies en Emma je meenemen op reis. Sluit aan in de vertelhoek om te luisteren naar een verhaaltje, of knip, plak en knutsel met ons mee. Slingeren tussen lianen, zwerven door de woestijn, relaxen aan zee of klimmen in de bergen? Je favoriete plek wordt bijna echt! 


TALENSPEEDDATE - PRAATTAFELS BRUGGE
doorlopend tussen 16.00 en 18.30 uur
Hoofdbibliotheek Biekorf

De Praattafels Brugge organiseren een talenspeeddate. Wil je je talen oefenen met een moedertaalspreker? Ben je benieuwd hoe bijvoorbeeld je naam in het Arabisch geschreven is, hoe je “ik hou van jou” in het Dari zegt of hoe je moet tellen tot vijf in het Litouws? Kom dan zeker eens langs!


WIJ! - LENNERT MAES & ANDRIES BOONE
18.30 uur
Binnenplein KORF

In ‘Wij!’ werken Lennaert Maes en Andries Boone samen met 3 topmuzikanten: Hussein Rassim uit Irak, Asia Obstarczyk uit Polen, en Jérémie Hakeshimana uit Burundi. Deze nieuwkomers brengen hun muzikale invloeden mee naar het podium. Liedjes van bij ons krijgen hierdoor een nieuwe invulling en liedjes van bij hen krijgen een Nederlandstalige versie. Zo maken Wij samen muziek, met het Nederlands als voertaal, maar met muziek uit de hele wereld. 

'Wij!' is een nieuw en straf muzikaal verhaal door Vlamingen én anderstaligen die Nederlands leerden, gemaakt voor wie Nederlands leert, maar net zo goed boeiend voor de Vlaamse theaterbezoeker. 


Café Frida - FMDO
van 19.00 tot 22.00 uur
KORF

Nieuwe mensen leren kennen op café? Je vrijdagavond inzetten met positieve vibes, nieuwe culturen leren kennen, je kennis over Brugge delen en nieuwe contacten maken? Dat kan in Café Frida! FMDO brengt er hun vrijwilligers samen en nodigt ook jou uit. Speel een gezelschapsspelletje, proef een heerlijk drankje en geniet van een ongedwongen en ontspannen vrijdagavond.