Cultuurcentrum Brugge

WAcKo 2023

Ratmosphere, Himshe, Parkaparaplu, BEUK, Mind Wolf, Liquid Silver
vr 7 apr 23 - za 8 apr 23
vr 7 apr '23
-
za 8 apr '23

Het jaarlijkse festival WAcKo verzamelt Brugse bands op de Burg (onder de bomen). 

Een festival vóór en dóór Bruggelingen waarin lokaal talent de plaats krijg die het verdient. Op de Burg, in het midden van hartje Brugge hopen ze niet alleen het podium maar ook jullie harten te veroveren. Ondersteun lokaal talent en geniet met volle teugen van dit gratis festival!

Op het festivalterrein is er een bar aanwezig. De organisatie van die bar is in handen van Scouts Sint-Hubertus. De drank wordt er verkocht aan democratische prijzen.

 

PROGRAMMA:

 

VRIJDAG 7 APRIL 2023

 

20.00 uur LIQUID SILVER

Vuile swampy rock ‘n’ roll als resultaat wanneer Black Sabbath met The Black Keys, Ty Segall en The Oh Sees in de garage van Jimmy Page zouden repeteren. In 2021 werd de eerste single The Catch opgevangen door Radio Willy. In het najaar van 2022 kwam hun eerste EP uit, klaar om het zilver te smeden wanneer het heet is.

 

21.30 uur MIND WOLF

Deze opvolger van het in 2013 opgerichte Bird Of Prey zoekt naar een balans tussen opzwepende, solide rock en eerder psychedelische, slepende songs. Invloeden uit de jaren 70 worden gekruid met kenmerken uit de grunge, garage- en stonerrock van 90’s bands als Alice In Chains, Soundgarden en Stone Temple Pilots.

 

23.00 uur BEUK

Sinds 2014 verblijdt dit trio de mensheid met energieke hard rock ‘n’ roll in het Nederlands. Denk aan een jam van Motörhead, Jimi Hendrix en The Kids met De Mens, Kreuners en Noordkaap. Ze lanceerden net hun nieuwe EP op Parsifal Record Label in een productie van Ace Zec. Na meer dan 200 concerten op grote en kleine podia in binnen- én buitenland, komen ze opnieuw thuis op de Burg in Brugge.

 

ZATERDAG 8 APRIL 2023

 

20.00 uur PARKAPARAPLU

Dit Nederlandstalig kreftpop en wave-project van Emma Rotsaert en Geert Vanbever (muzikant en producer, betrokken bij Rudy Trouvé Sextet en Dead Man Ray) doet qua sound en absurditeitslevel niet alleen aan Kenji Minogue, maar ook aan Arbeid Adelt denken. Marcel Vanthilt heeft zich dan ook al meermaals uitgesproken als grote fan van deze tweekoppige formatie.

 

21.30 uur HIMSHE

Frontvrouw Mishi Erine, alias geboren Bruggeling Selien Hoessen, brengt met haar band, waarin we ook Naomi ‘Reena Riot’ Sijmons en Wolf Vanwymeersch (The Van Jets) vinden, een scherpzinnige mix van indie postpunk, rock, pop en elektro in de sfeer van het Hollywood van David Lynch. Voer voor fans van Portishead, PJ Harvey en Siouxsie and the Banshees.

 

23.00 uur RATMOSPHERE

Na een meer dan geslaagde doortocht in Daverlo, sluit Ratmosphere het festival af met hun sleazy outsiderpop die flirt met kapotte disco en fonkelende 80’s gitaarsolo’s. Als graag geziene toursupport van onder andere Balthazar en Black Box Revelation speelde de band al vele shows in het buitenland en zijn ze een gedroomde kers op de taart van WAcKo 2023.