Cultuurcentrum Brugge
Herman Sorgeloos

Angel - Nele Vereecken

do 27 apr 23 20:00 - 21:30
do 27 apr '23
20:00 - 21:30
  • do 27 apr '23
    20:00 - 21:30
    Theaterzaal Biekorf - Sint-Jakobsstraat 8
    Afgelopen

Dit is een voorstelling in zaalhuur, georganiseerd door KAAP.

Macht kommt von machen, etwas tun können.

Dominees­dochter Angela Kasner groeide op in Oost-Duitsland. Haar tante uit West-Duitsland stuurde haar vaak cadeau­tjes, zoals een Levi’s-jeans of een plaat van The Beatles. Angela verlangde naar vrijheid, naar het westen. Toen de muur viel, besloot ze haar wetenschap­pe­lijke carrière los te laten en de politiek in te stappen. “Wie eenmaal in zijn leven zo positief verrast werd, denkt dat er veel mogelijk is”, zegt ze daarover.

Angela Kasner is een vrouw die bestaat. angel is een voorstel­ling over een vrouw die niet bestaat en die lichte­lijk op de echte Angela is gebaseerd: een vrouw die in haar zoektocht naar steeds meer mogelijk­heden wereld­leider wordt. Een fictief portret gebaseerd op waarge­beurde feiten.

Door het onmoge­lijke te dromen wordt soms de helft ervan waar. In angel laat Nele Vereecken de verbeel­ding los op een belang­rijk hedendaags politiek figuur. Hoe ver mag je gaan in die verbeel­ding? Wanneer wordt de verbeel­ding een leugen? En is die leugen een door iedereen aanvaarde logische realiteit?