Cultuurcentrum Brugge

Midzomernachtdroom

Celestial Mekaniks
wo 31 mei 23 20:00 - 21:15
wo 31 mei '23
20:00 - 21:15

Dit is een voorstelling in zaalhuur, georganiseerd door Celestial Mekaniks vzw.

Met een twintigtal acteurs, nieuwkomers uit alle continenten, brengen we een actuele versie van "Midzomernachtdroom" van Shakespeare.

De acteurs en actrices vertolken de legendarische rollen vanuit hun eigen passies, liefdeservaringen, hun culturele en maatschappelijke achtergrond. Wat betekent liefde voor hen? Welke ervaringen hebben ze? Hoe vinden zij de perfecte match? En hoe staan zij tegenover de duizend en een verschijningsvormen van Amor? Met hun antwoorden en hun fantasie wordt de verbeeldingswereld van Shakespeare opnieuw tot leven gebracht.

Midzomernachtdroom is een bijzonder toneelstuk omdat er niet één hoofdrolspeler is. Er zijn veel personages, creaturen van diverse pluimage: een meisje uit een traditionele familie dat wegvlucht met haar lief, een elfenkoning die jaloers is op zijn vrouw omdat zij alleen nog aandacht heeft voor hun zoontje, een groep acteurs die een toneelvoorstelling voorbereiden, een horde elfen in het bos, beroemdheden die een groot huwelijksfeest zullen geven. Zoals in het stuk van Shakespeare worden de diverse verhaallijnen rond deze personages met elkaar verweven. 

Sophie Cocheteux, de regisseuse begeleidt en coördineert het volledige creatieproces. Ze overlegt met de dramaturge Barbara Van Praet die de tekst schrijft, Jean-Pierre Bouchard-Rees de componist die muziek voor de scènes maakt, de kostuumdesigner Elena Werner en de lichttechnicus Alexander Coppenolle.


Credits

regie: Sophie Cocheteux
dramaturgie: Barbara Van Praet
muziek: Jean-Pierre Bouchard-Rees
kostuums: Elena Werner
licht: Maarten De Pue
in samenwerking met: Hermine Araqelyan (choreografie) en Lusi Vardanian (decor) 
spel: Aseel Al-Emad (Jemen), Manuel Borja Lopez Pelaez (Spanje), Katie Bullers (Engeland), Qianjing Cui (China), Talha Durusu (Turkije), Zeineb Elhif (Tunesië), Nadya Kamil (Marokko), Arthur Longrée (België), Ekatarina Ogorodnikova (Rusland), Selman Ölmez (Turkije), Pedro Rezende Oliveira (Brazilië), Filipa Romualdo De Carvalho Araujo (Portugal), Julia Schütze (Duitsland), Mohamed Shahada (Syrië), Fernanda Esteves Werneck (Brazilië), Vincent Pottier (Frankrijk), Serhii Zaharodniuk (Oekraïne), Pavlo Zaharodniuk (Oekraïne)
coproductie: CVOGENT, bij de vieze gasten
met de steun van de Stad Gent

Dit project is een samenwerking van vzw Celestial Mekaniks, CVOGENT en Bij' De Vieze Gasten.

Met de steun van Stad Gent, Cultuurkuur en ACP Productions.