Cultuurcentrum Brugge
Clara Hermans

The happy few

BRONKS
ma 24 apr 23 14:00 - 15:35
ma 24 apr '23
14:00 - 15:35
  • ma 24 apr '23
    14:00 - 15:35
    MaZ - Magdalenastraat 27
    Afgelopen

Are they fake news or are they the new fakes?

Iedereen lijkt vandaag de dag politicus, academicus, consument, producent, activist, nihilist, kapitalist, terrorist, racist, journalist, idealist. En dat allemaal tezelfdertijd. In The happy few doen vijf acteurs een poging om de maakbaarheid van hun identiteit te toetsen aan de realiteit. Wie zijn ze echt en wie willen ze zijn? Zitten ze in een luxepositie als acteurs of hebben ze een grotere verantwoordelijkheid naar de wereld toe?

Zullen hun nobele intenties verder reiken dan de theaterzaal of blijft het bij een verwoede poging? Voor de wereld? Voor de generaties die volgen? Voor wie zoekende blijft?
Zijn het stand-up comedians? Martelaren? Snobistische wannabe’s?
Zijn het bovenmenselijke dansvirtuozen of raaskallende pamflettisten die je een geweten willen schoppen tot je bang in een hoekje wegkruipt?

En maakt het allemaal iets uit?


“Identiteiten en genders – of dat wat er in de haast zo snel mee te associëren valt – worden razendsnel opgetuigd en even zo snel weer afgebroken. (...) Het is een prestatie hoe snel en soepel de vijf performers van identiteit weten te wisselen.” - Theaterkrant

“ (...) deze jeugdvoorstelling van theatermaker en choreograaf Randi De Vlieghe is wel degelijk razend actueel, in tijden waarin maakbaarheid en identiteit veelbesproken thema’s zijn.” - De Morgen

Credits

Choreografie en regie: Randi De Vlieghe
Spelers: Laurence Roothooft, Gaspard Rozenwajn, Jotka Bauwens, Arne Luiting en Adnane Lamarti
Muziek: Michiel De Malsche
Kostuum: Valerie Le Roy
Decorontwerp: BRONKS, Jan de Brabander en Tom de With
Productie: BRONKS in coproductie met Perpodium
Met de steun van taxshelter van de Belgische Federale Overheid