Cultuurcentrum Brugge
Laure Anne Iserief

Figure it out

Talitha De Decker
ma 27 mrt 23 - di 28 mrt 23
ma 27 mrt '23
-
di 28 mrt '23
 • ma 27 mrt '23
  14:00 - 14:55
  MaZ - Magdalenastraat 27
  Afgelopen
 • di 28 mrt '23
  10:00 - 10:55
  MaZ - Magdalenastraat 27
  Afgelopen
 • di 28 mrt '23
  14:00 - 14:55
  MaZ - Magdalenastraat 27
  Afgelopen

Later als ik groot ben …

Maar wat is groot?

En wat is later?

Perspectief is relatief want als ik later groot ben, wordt alles rond mij klein.

Toch?

 

Wanneer je zo snel groeit dat de objecten rondom jou lijken te veranderen in plaats van jijzelf, kom je in een absurde wereld terecht. Dat spanningsveld tussen verbeelding en herinneringen vormt het uitgangspunt voor een heerlijke voorstelling waarin fantasie en realiteit samen smelten.

 

Frisse muziek, toffe bewegingen, een uitgekiende scenografie en verrassende projecties resulteren in een spel voor kleine mensen met grote dromen. Een dansvoorstelling waarin van een mug een olifant wordt gemaakt, en omgekeerd.

 

In de voorstelling wordt gebruik gemaakt van Lightform, een recente technologie waarmee de dansers groter of kleiner geprojecteerd kunnen worden. Zo wordt het 'perspectief'-verhaal ook visueel op scène gebracht. Het resultaat is een prikkelend spel met en tussen de dansers zoals ze zich op de scène bewegen en hun verkleinde of vergrote projecties naast hen. Het zijn niet steevast de levensgrote personages die de bewegingen en het verloop van de voorstelling sturen; net als het publiek worden zij meegevoerd van de éne perspectiefwisseling in de andere. Ook voorwerpen verschijnen in hun normale vorm en in verkleinde of vergrote versie… Op die manier kan je als leerkracht een knipoog zien naar het Tetrisspel, maar evengoed naar de lessen meetkunde. Figure it out is absoluut een dansvoorstelling met meerdere invalshoeken!


Credits

Concept en regie: Talitha De Decker
Spel: Lucas Devroe, Carli Gellings, Gaëlle Callewaert en Harrison Claxton
Compositie: Benjamien Lycke
Scenografie: Jason Slabbynck
Coproductie met HET LAB, Hasselt
Met dank aan C-mine cultuurcentrum