Cultuurcentrum Brugge
Fred Debrock

De Kleine Prins

Theater Malpertuis
ma 30 jan 23 - di 31 jan 23
ma 30 jan '23
-
di 31 jan '23
 • ma 30 jan '23
  14:00 - 15:00
  MaZ - Magdalenastraat 27
  Afgelopen
 • di 31 jan '23
  14:00 - 15:00
  MaZ - Magdalenastraat 27
  Afgelopen

Na een noodlanding in de woestijn ontmoet een piloot een kleine jongen. Die vertelt over de planeet waar hij vandaan komt, de bloem waarmee hij samenwoont en het gevecht dat hij levert met de zaadjes van de apenbroodboom. 

 

De Kleine Prins is een klassieker die je aan steeds weer nieuwe generaties kunt vertellen. Maar het is niet louter een kinderboek. Schrijver Antoine de Saint-Exupéry schreef het verhaal een jaar voor zijn dood. Het heeft er alle schijn van dat hij toen behoorlijk aan de grond zat en dat schemert door in de schriftuur. Naar het einde toe is de toon poëtisch en filosofisch. De dialogen van de prins zijn vervuld van weemoed en levenswijsheid.

 

Regisseur Piet Arfeuille bewerkt dit geliefde sprookje tot een versie voor jongeren, en een versie voor volwassenen. De voorstelling baadt in een sprookjesachtige, Disneyachtige scenografie… wie laat zich immers niet graag onderdompelen in een wereld van licht en kleur? Dat is toch van alle tijden, en alle leeftijden?


Regisseur Piet Arfeuille over De Kleine Prins:
‘Het is vreemd en toch ook wel straf hoe ik dit kleinood op mijn 58ste totaal anders lees  dan destijds op de schoolbanken tot ik 12, 13 jaar was. Er zijn zinnen die ik m’n hele leven onthouden en meegedragen heb. Maar door heen de ervaring van het leven hebben ze een andere en vooral diepere betekenis gekregen. Om die reden willen we twee voorstellingen maken, een voor families en scholen, en een voor volwassenen.
Misschien is De Kleine Prins wel een boekje dat je om de tien 10 jaar opnieuw kan lezen.’


Over de cast:
Met Thomas Janssens maakte Piet Arfeuille in Malpertuis eerder het bejubelde Recht zal zijn wat ik zeg! (2012), waarin Janssens zich liet kennen als een uitstekend verteller.
Nikolas Lesateghe is mede-oprichter van het Brusselse kunstenaarscollectief K.A.K. (Koekelbergse Alliantie van Knutselaars) en resideerde in Malpertuis voor de Loopgravenoperette (2015). 
Naomi van der Horst is jong, opkomend talent uit Nederland en schitterde vorig seizoen in de Malpertuis-productie Beginners.

Credits

Spel: Thomas Janssens, Nikolas Lestaeghe, Carine van Bruggen en Naomi Van der Horst

Spelcoach: Piet Arfeuille

Vormgeving: Wim Loobuyck en Rik Teunis

Geluid: Iben Stalpaert

Kostuums: Sietske van Aerde

Met dank aan: Tax Shelter en Vlaamse Gemeenschap