Cultuurcentrum Brugge

Babushka

Aardvork
ma 30 jan 23 - di 31 jan 23
ma 30 jan '23
-
di 31 jan '23
 • ma 30 jan '23
  14:00 - 15:00
  Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29
  Afgelopen
 • di 31 jan '23
  10:00 - 11:00
  Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29
  Afgelopen
 • di 31 jan '23
  14:00 - 15:00
  Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29
  Afgelopen

Uit een verhuiswagen komen oude kasten, koffers vol spul en een gammele piano. De firma verhuist naast de inboedel van een rijke Russische dame ook pakken vol muziek. Luikjes vol nootjes, een kist met een vuurvogel en een seizen of vier in oud papier gewikkeld. Russische klassieke muziek en volksliederen komen uit dozen en kisten gekropen.

Maak je op voor een sappig verhaal over verloren gereden truckchauffeurs, kapotte bestelwagens en een mysterieuze schat in een kast of onder een matras. En daar overheen: een saus van magie, goochelarij, dingen die helemaal niet kunnen én fantastische Russische muziek.

Aardvork speelt met Babushka opnieuw een voorstelling waarbij klassieke muziek op een toegankelijke manier tot op de schoot van kinderen wordt gebracht. Een rijke vertelling met een decor vol verrassingen en de schoonste Russische muziek, live gebracht en vaak in het Nederlands vertaald, vormen de ingrediënten voor een unieke theater- en muziekervaring voor jong en oud. Een voorstelling over laden en heel veel lossen. 


Credits

Zang en spel: Pieter De Praetere (contratenor / bariton) en Noémie Schellens (sopraan)

Toetsen, zang en spel: Elisabeth De Loore

Tekst en regie: Koen Boesman

Decor en kostuums: Jana Roos

Figuren ism Ananda Puyck

Coaching: Peter Spaepen