Cultuurcentrum Brugge
dOFt

Dummies

Collectief dOFt
ma 23 jan 23 - di 24 jan 23
ma 23 jan '23
-
di 24 jan '23
 • ma 23 jan '23
  10:00 - 10:55
  MaZ - Magdalenastraat 27
  Afgelopen
 • ma 23 jan '23
  14:00 - 14:55
  MaZ - Magdalenastraat 27
  Afgelopen
 • di 24 jan '23
  10:00 - 10:55
  MaZ - Magdalenastraat 27
  Afgelopen
 • di 24 jan '23
  14:00 - 14:55
  MaZ - Magdalenastraat 27
  Afgelopen

In de rij staan als je wacht, trakteren als je jarig bent, ‘gezondheid’ zeggen als iemand niest… Het lijkt allemaal vanzelfsprekend.
In Dummies zien we twee individuen die deze regels niet kennen, maar wel terecht komen in situaties waar ze nuttig kunnen zijn. Enkel hun instinct rest nog. En dat zou wel eens voor grappige, maar pijnlijke situaties kunnen zorgen… Ze hebben evenveel kans om elkaar te begrijpen. Of botsen ze juist in hun onwetendheid?

 

Dummies toont op een speelse manier de absurditeit van onze gewoontes. De bewegingstaal van de spelers is indrukwekkend door het snelle, acrobatische partnerwerk. Ze geven ons een aparte kijk op wat wij als ‘normaal’ beschouwen.

 

Een knotsgekke voorstelling vol circus, dans en theater die de klungeligheid van onze doe-het-zelf-maatschappij laat zien.“De ene scène volgt associatief op de andere, de ene keer lekker klungelig, de andere keer spitsvondig, steeds guitig rebels en fris tegendraads. Er zit veel schwung in de strakke dans en acrobatie. Het blijft spannend. En grappig.” – Tuur Devens, Theaterkrant

 

“Ook in zijn nieuwste productie weet choreograaf/danser Piet Van Dycke dans en acrobatie mooi te vermengen, deze keer voor kinderen vanaf acht jaar.
In een dansant spel worden gebruiksgewoontes en sociaal ongeschreven regels doorprikt, tot verrassing van het (jonge) publiek. De kracht zit in de dansbewegingen. Het is narratieve dans, visueel heel sterk.
– Tuur Devens, Theaterkrant 

 

“Piet creëert in DUMMIES een fris, eigen, fysiek vocabulair waarin hij acrobatiek, expressieve beweging en gevoel voor humor tot één geheel mengt.” – Heleen Volman, voormalig artistiek leider Dansbrabant  


Bio


Collectief dOFt – uit te spreken als ‘d of t’, met de d van dans en de t van theater – creëert voorstellingen met eigen spellingsregels. Net zoals je je soms afvraagt of een woord geschreven is met een ‘d’ of een ‘t’, kan het publiek twijfelen bij een dOFt-voorstelling over de exacte discipline: is het nu dans of theater? Collectief dOFt is een dynamisch, ambitieus, Leuvens danstheatergezelschap en maakt verrassende en uitdagende voorstellingen voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Credits

Concept en choreografie: Piet Van Dycke

Dans en spel: Julia Van Rooijen, Georgia Begbie en Piet Van Dycke 

Eindregie en muziek: Jonas Vermeulen

Scenografie: Menno Boerdam

Productie: Collectief dOFt

Coproductie: HET LAB Hasselt en De Stad Leuven

Productieleiding: Sam Cunningham

Techniek: Daan tytgat, Maarten Brants en Anton Spiessens

Vooronderzoek: Diarmuid Armstrong, Laetitia Janssens en Seppe Bauters  

Dramaturgisch advies: Marie Peeters

Verkoop & spreiding: Martine Van Autrijve, Koortzz

Met dank aan: deRUIMTE, 30CC en PLAN