Cultuurcentrum Brugge
KREW

Hetty Helsmoortel

Missie 2022
za 4 mrt 23 20:00 - 21:30
Een theaterspecial over het meest spraakmakende wetenschapsnieuws van 2022
za 4 mrt '23
20:00 - 21:30

Dit is een voorstelling in zaalhuur, georganiseerd door Working Class Heroes.

Hetty Helsmoortel serveert in Missie 2022 opnieuw een scherpe analyse van het voorbije wetenschapsjaar. Dat doet ze in haar kenmerkende stijl: helder,humoristisch en hoopvol. Als het maar met de letter H begint, moet Hetty gedacht hebben. Ze heeft dan ook de gave om ingewikkelde dingen begrijpelijk uit te leggen aan een groot publiek.

Waarom was de lancering van de James Webb telescoop zo’n groot nieuws? Welke impact heeft de oorlog in Oekraïne op de voortgang van de wetenschap? En waarom is het geen goed idee om juwelen te dragen die 5G-stralen blokkeren?

Dat, en véél meer, kom je te weten in Missie 2022. Dé wetenschapsshow die je moet gezien hebben om het afgelopen jaar helemaal te begrijpen. Wij durven onze hand ervoor in het vuur steken dat je opnieuw de hele show geboeid aan haar lippen zal hangen.

> We hanteren voor deze voorstelling een minimumleeftijd van 16 jaar.

OVER HETTY

Hetty is moleculair bioloog en doctor in de gezondheidswetenschappen. Tegenwoordig begeestert ze als wetenschapswatcher iedereen met haar passie voor wetenschap. Liveshows, boeken, podcasts, radio en televisie. Als ze maar kan vertellen over wetenschap en technologie! Daarnaast is ze artistiek leider van het Nerdland Festival, waar wetenschap op een heldere en entertainende manier wordt geserveerd. Hetty heeft dus eigenlijk maar één grote missie: wetenschap glashelder uitleggen aan zoveel mogelijk mensen op zoveel mogelijk verschillende manieren!