Cultuurcentrum Brugge

Tavern Michelle

BRONKS / Ballet Dommage
do 24 nov 22 10:00 en 14:00
do 24 nov '22
10:00 en 14:00
 • do 24 nov '22
  10:00 - 11:00
  Daverlo - Dries 2
  Afgelopen
 • do 24 nov '22
  14:00 - 15:00
  Daverlo - Dries 2
  Afgelopen

Een muzikale, fysieke, abstract-talige ervaring voor wie angst recht in de ogen wil kijken.

In Tavern Michelle staat alles op losse schroeven.

Twee verstofte figuren pogen er de dag te overleven, maar onvoorziene horror kruipt hen in de kleren. Geen monsters of spoken dwalen rond; het zijn de oerdagelijkse bezigheden die hen de stuipen op het lijf jagen. Het piepen van een eigen schoen, het gloeien van de deurklink, het knarsen van servies en het crescendo van de mixer.


Tavern Michelle wemelt van onheilspellende koffiezetapparaten en mistige leegte. Alles lijkt voortdurend weg te glippen en te wankelen. Maar deze altijd verschuifbare wereld wordt alsmaar boeiender, zodra men zich eraan overgeeft.

 

Tavern Michelle gaat over de vele dimensies van angst. We proberen zoveel mogelijk angst te vermijden of te slim af te zijn. De behoefte aan controle is extreem. Angst toont ons dat de wereld een eigen dynamiek heeft, dat niet alles loopt zoals we het willen. Dus kunnen we maar beter de angst recht in de ogen kijken. 

Ballet Dommage is het avontuurlijk gezelschap van Katrien Valckenaers en Maxim Storms. Na Klutserkrakkekilililokatastrof bij fABULEUS (selectie het Theaterfestival 2017) en TRIBUNAL bij BRONKS (selectie het Theaterfestival 2020), creëren Ballet Dommage en BRONKS een nieuwe voorstelling voor jong publiek, waar opnieuw een warme en tegelijk bevreemdende belevenis centraal staat. 

Credits

Concept en spel: Katrien Valckenaers, Maxim Storms (Ballet Dommage)

Eindregie: Suze Millius

Scenografie: Tom de With, BRONKS-decoratelier & KVS

Muziek: Gerrit Valckenaers

Kostuum: Rosa Schützendorf

Productie: BRONKS

Met de steun van: taxshelter van de Belgische Federale Overheid

Coproductie: Perpodium