Cultuurcentrum Brugge

Mozart

Trivial Muffins & ConForte Symphonic
GEANNULEERD
ma 21 nov 22 - di 22 nov 22
ma 21 nov '22
-
di 22 nov '22
 • ma 21 nov '22
  20:00 - 22:20
  Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29
  Afgelopen
 • di 22 nov '22
  20:00 - 22:20
  Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29
  Afgelopen

Dit is een voorstelling in zaalhuur, georganiseerd door Trivial Muffins Theatre Association vzw.

Deze voorstelling wordt geannuleerd door de organisator.

Het leven van de 18de -eeuwse musicus Wolfgang Amadeus Mozart spreekt voor heel wat mensen tot de verbeelding. In de 19de eeuw werd over het leven van de grootmeester een theaterstuk geschreven. Franz von Suppé schreef muziek bij dit stuk en baseerde zich hierbij op de werken van Mozart. In de 21ste eeuw vond Dario Salvi, een Italiaans-Schotse dirigent, dit stuk terug en vroeg aan Trivial Muffins om het theaterstuk nieuw leven in te blazen. Zij gingen dan ook enthousiast aan de slag om dit werk historisch correct en spannend te maken. 

 

Het stuk begint in 1777 in Salzburg. Mozart wordt stilletjes aan bekender bij het publiek en laat zich de aandacht welvallen. Samen met zijn vader werkt Mozart voor prins-aartsbisschop Colloredo. Hierdoor heeft de familie Mozart een vast en betrouwbaar inkomen. Mozart zelf is echter niet zo blij met dit werk en laat dit dan ook duidelijk merken.

 

Na enkele omzwervingen komt Mozart, zonder zijn ouders, terecht in Wenen. Hier leert hij de liefde van zijn leven kennen. Al ging ook dat pad niet over rozen. Het geluk lijkt Mozart toe te lachen, totdat zijn vader tevens ook beste vriend, sterft.

 

Romantiek, drama en humor komen zeker aan bod tijdens het leven van Mozart. Dit alles begeleid door muziek van Suppé met bekende melodieën van de meester zelf, gespeeld door ConForte Symphonic, gedirigeerd door Dario Salvi.

> Gespeeld in het Engels door Trivial Muffins met Nederlandse boventitels.