Cultuurcentrum Brugge

Seizoensvoorstelling 2022-2023

+ afterparty met dj Saidou
wo 1 jun 22 20:00 - 21:15
wo 1 jun '22
20:00 - 21:15
  • wo 1 jun '22
    20:00 - 21:15
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29

Een nieuw cultuurseizoen staat voor de deur!  Ook in het nieuwe cultuurseizoen mag je opnieuw rekenen op een prachtige waaier van de meest verrijkende concerten, tentoonstellingen en dans-, circus- en theatervoorstellingen.

 

Tijdens de seizoensvoorstelling in de Koninklijke Stadsschouwburg staan we stil bij het gloednieuwe cultuurseizoen 2022-2023 en (her)ontdekken we het intrigerend leven van onze huiskunstenaars. 

 

Net als vorige jaren, bouwen we het seizoen op rond enkele huiskunstenaars. Vanaf september verwelkomen we dj, hiphopster en turntablist Grazzhoppa en beeldend kunstenaar Alice Vanderschoot

Hun reputatie overstijgt de stad ruimschoots en hun interesseveld is grenzeloos breder dan hun eigen vak. Het zijn artistieke duizendpoten die nieuwe creaties maken maar ook op een verrassende manier inspelen op de voorstellingen, tentoonstellingen, activiteiten en festivals die in ons nieuw cultuurseizoen terug te vinden zijn. 

 

De twee huiskunstenaars duiken geregeld op in het seizoen en verleiden jullie nog meer tot unieke cultuurbelevingen. Zo nemen ze je vanavond tijdens enkele intermezzo’s al mee naar enkele bijzondere gasten uit het nieuwe seizoen, zoals choreograaf, danser, fotograaf en filmmaker Wim Vandekeybus (Ultima Vez) en zanger en frontman van Dez Mona, Gregory Frateur. 

 

Naast onze huiskunstenaars ontmoeten we schepen van Cultuur, Nico Blontrock, directeur van Cultuurcentrum Brugge, Filip Strobbe en artistiek directeur van ons huis, Peter Roose. Game-curator Zuraida Buter sluit ook aan en werpt samen met ons een blik op het eerste festival van het nieuwe seizoen: gamefestival Playtime 20.22.

 

Sali Haidara, (musical)actrice en bekend van de Ketnet-reeks #LikeMe, leidt de avond in goede banen. 

 

Niemand minder dan singer-songwriter, bassist en schrijver Flip Kowlier zorgt voor de muzikale begeleiding. Na de seizoenvoorstelling zetten we het feestje verder in de foyer met een gezellige afterparty met dj Saidou.

 

Op maandag 23 mei ontdek je vanaf 9.00 uur ons nieuw, rijkgevuld programma op ccbrugge.be. De ticketverkoop voor de nieuwe voorstellingen start op zaterdag 4 juni, om 9.00 uur.

Zuraida Buter (spreker, gameweekend)
Zuraida Buter is al meer dan 10 jaar actief in de gaming industrie. Ze gelooft sterk in de mix tussen on- en offline community’s om creativiteit en samenwerking te stimuleren. Ze richtte Zo-ii op, een gecureerde collectie van playful evenementen, collectieven, congressen en games. Zuraida zal een woordje uitleg geven over het gameweekend Playtime die in september doorgaat.

 

Flip Kowlier 
Flip Kowlier (of zoals zijn moeder hem in 1976 noemde: Filip Cauwelier) is een naam die bij zo goed als alle West-Vlamingen een belletje doet rinkelen. De muzikant maakt deel uit van ’t Hof van Commerce, is zanger van Ertebrekers en heeft al een solocarrière uitgebouwd om u tegen te zeggen. Flip zal ons muzikaal door de avond heen loodsen.

 

Sali Haidara (moderator)
Sali Haidara is een Brugse (musical)actrice. Ze studeerde musical aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg en vertolkt sinds 2020 de rol van Maria Hernandez in de jeugdserie #LikeMe.

Sali zal op 1 juni de seizoensvoorstelling presenteren.

 

Alice Vanderschoot (huiskunstenaar)
Alice Vanderschoot is een beeldend kunstenaar uit Brugge. Haar werk wordt omschrven als “installaties of sculpturen van architecturale constructies en organische elementen”. Ze is één van onze twee huiskunstenaars waarmee we zullen samenwerken het cultuurseizoen 2022 - 2023.

Alice zal even zichzelf introduceren en aankondigen wat ze komend seizoen allemaal op de planning heeft staan.

 

Grazzhoppa (huiskunstenaar) 
Grazzhoppa is de artiestennaam van Wim Verbrugghe, een Brugse discjockey die internationaal gekend staat voor zijn kunsten achter de turntables. Hij werd in 1991 DMC European Champion, richtte later ook DJ Grazzhoppa’s DJ Big Band op en is tevens komend seizoen onze tweede huiskunstenaar. Grazzhoppa komt ons vertellen wat hij in 2022 en 2023 allemaal uit zijn hoed zal toveren.

 

Saidou (afterparty)
Wim Saidou is een Brugse dj die met zijn afrobeats-, dancehall-, hip hop-, r&b- en soulplaten iedereen weet te bekoren. Hij ontdekte zijn liefde voor muziek tijdens het doorzoeken van de oude platencollectie van zijn Senegalese vader en Belgische moeder. Saidou zal jullie na voorstelling de beentjes doen losgooien op de afterparty in de foyer.