Cultuurcentrum Brugge
Blast Radius Adriene Jenik

Nomadics (creatietour)

Voetvolk / Lisbeth Gruwez & Maarten Van Cauwenberghe
zo 4 jun 23 20:00 - 21:30
zo 4 jun '23
20:00 - 21:30
  • zo 4 jun '23
    20:00 - 21:30
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29

In Nomadics, Lisbeth Gruwez’ nieuwste voorstelling, nemen acht dansers het publiek mee op trip. Letterlijk: we gaan samen wandelen. De dansers verschijnen op een afgesproken plaats en uur en pikken de toeschouwers op voor een kilometerslange tocht waarin kijken, ervaren en verbinding met het landschap centraal staan. Van de prikkels en de ruis van de stad naar de rust van het land. En terug naar de drukte. Ze worden één, dansers en toeschouwers, een groep wandelaars die zich samen weten maar altijd zichzelf kunnen blijven.

Eindigen doen we op de scène, waar de wegen weer scheiden. Dan kan de performance beginnen. Maar de ervaring van de tocht keert in verhevigde vorm terug. De dansers verbeelden het landschap en de afgelegde weg. Soms zijn ze boom, soms zijn ze gras. Soms zijn ze rots, soms zelfs mens. In Nomadics verschijnen ze evenwaardig en met elkaar verbonden in een voortdurende transformatie.

Muziek en licht zorgen voor een totaalervaring. De elektronische composities van Maarten Van Cauwenberghe bootsen het geluid van stad en land niet na, maar verklanken de ziel van de tocht – we noemen het environmental techno. Alles betovert. Nomadics is een Magical Forest. 

Lisbeth Gruwez, choreografe van Nomadics, over de wandeling die voorafgaat aan de voorstelling: 

"De choreografie voor Nomadics vertrekt vanuit mijn fascinatie voor de vormen in de natuur. Ik wil dat de dansers op het podium een knotwilg of wuivend gras belichamen. Je kunt zoiets niet repeteren als je niet eerst de omgeving in je opneemt. Door te wandelen kun je je intunen." De Standaard


> gratis inleiding door Louise Raes om 19.15 uur in de foyer
> lees hier de programmatekst
Geniet vijf keer van dans voor vijftig euro met de Danspas⁵. Ga naar dansinbrugge.be

Voorafgaand aan de voorstelling maken de dansers een kilometerslange tocht waarin ze nodigen je uit om met ze mee te wandelen. Het wordt een wandeltocht van 18,6 kilometer, maar je kunt ook vanaf 2 kilometer voor de aankomst instappen.

Tijdens de wandeling staan kijken, ervaren en verbinding met het landschap centraal. Eindigen doen we op de scène van de Koninklijke Stadsschouwburg, waar de wegen weer scheiden en de performance kan beginnen.

Wil je meewandelen? Schrijf je dan in via dit formulier.
Je kunt alleen meelopen als je een ticket voor de voorstelling hebt.

Na inschrijving ontvang je alle praktische informatie.

Credits

Choreografie: Lisbeth Gruwez
Compositie, geluidsontwerp en livemuziek: Maarten Van Cauwenberghe
Performers: Antoni Androulakis, Artemis Stavridis, Francesca Chiodi Latini, Lucie Domenach, Raoul Riva, Simon Arson, Tim Bogaerts, Valeria Saija 
Dramaturgie: Bart Meuleman
Lichtontwerp: Jan Maertens
Kostuumontwerp: Eli Verkeyn
Stagiaires: Victoria Rose Roy, Emma Meerschaert
Productie: Voetvolk vzw
Coproductie: KVS – Royal Flemish Theatre, Perpodium, Julidans, Theater Freiburg, Charleroi Danse 
Residenties: kunstencentrum Nona, BUDA, Charleroi Danse, Voetvolk Atelier Rubigny
Met de steun van: de Vlaamse Gemeenschap & de taxshelter van de Belgische Federale Overheid via Mohow