Cultuurcentrum Brugge
Björn Comhaire

Wild

I SOLISTI / Matthias Van de brul & Lucas Derycke
GEANNULEERD
do 27 apr 23 20:00 - 21:30
do 27 apr '23
20:00 - 21:30
  • do 27 apr '23
    20:00 - 21:30
    Daverlo - Dries 2
    Afgelopen

Omwille van een te lage ticketverkoop werd, in overleg met het gezelschap, beslist om deze voorstelling te annuleren.

Juf Anna is op schoolreis met een groep elfjarigen. Ze stappen de autobus uit, galmen het subtropische zwembad in. ’s Avonds wanneer iedereen in bed ligt, wordt Anna naar buiten getrokken. Ze wil vluchten, maar verkeert in de onmogelijkheid om te verdwalen. Zo begint voor Anna een persoonlijke zoektocht naar haar plek in de natuur.

Begeleid door drie muzikanten van I SOLISTI leeft acteur Matthias Van de brul zich uit in de verschillende personages. In dialoog met de opgenomen stem van Ellis Meeusen trakteert Wild je op een bijzondere auditieve reis waarin geluid, theater en livemuziek samensmelten.

Audio- en theatermaker Lucas Derycke legt zich toe op verhalende audio.
Hij liet zich voor deze bijzondere en indringende geluidsvoorstelling inspireren door zijn wandelingen langs Europese landschappen. Via zelfgemaakte geluidsopnames creëert hij een decor dat de voorstelling mee vorm geeft en live ondersteunt.

Voor zijn audiowerkstuk ‘Screener’ kreeg hij in 2017 de Horspielpreis der Kriegsblinden, de belangrijkste Duitse prijs voor hoorspelen.
Datzelfde jaar maakte Derycke als jonge maker een jaar lang deel uit van Het nieuwstedelijk. Sindsdien creëerde hij, in samenwerking met Het nieuwstedelijk, de voorstellingen ‘Esperanto’ en ‘Hangar’. Componist Frederik Neyrinck componeerde eerder al voor muziektheater LOD, Atelier Bildraum, I SOLISTI, Kopergietery, makemake produktionen Wenen en Staatstheater Oldenburg.
In 2017 was hij seizoencomponist in het Concertgebouw in Brugge.
Van 2020 tot 2024 is hij Artist in Residence bij I SOLISTI.

Theatermaker/acteur Matthias Van de brul heeft een sterke voorliefde voor eigenzinnig teksttheater en toonde reeds dat hij verschillende rollen op zich kan nemen. Hij studeerde in 2018 af aan LUCA Drama en speelde o.a. bij Het nieuwstedelijk, WALPURGIS, De Nwe Tijd, tg Nunc en fABULEUS. Zelf maakte hij de voorstellingen ‘gebergte’ en ‘Platonov’. Voor ‘gebergte’ ontving hij in 2016 de Mu-zee-um Jongerenjuryprijs op Theater Aan Zee.

> Beluister hier enkele audiofragmenten uit de voorstelling.

Credits

Tekst, regie en audio: Lucas Derycke
Compositie: Frederik Neyrinck
Spel: Matthias Van de brul en Ellis Meeusen
Live-audio, bruitage: Lucas Derycke
Livemuziek: I SOLISTI in een bezetting met Bertel Schollaert (saxofoon), Seraphine Stragier (cello) en Tom De Cock (percussie)
Dramaturgie: Els Theunis
Lichtontwerp: Seppe Brouckaert
Techniek: Tom Buys
Coproductie: I SOLISTI, B-Classic, Het nieuwstedelijk en C-Takt
Met de steun van: Sabam for Culture, de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de Vlaamse overheid